SGK’DAN EYT AÇIKLAMASI!

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK Bursa İl Müdürü Erhan Karaca, sosyal medya hesabından Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Yönetim Kurulu’nun ziyaretine geldiğini belirtti.

“Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diyen Karaca, emeklilik yaşına dair açıklamalarda bulundu.

EMEKLİLİK YAŞI

Sosyal medya hesabından sık sık bilgi paylaşımı yapan Karaca, Türkiye’de emeklilik yaşının geç olmadığını söyledi.

Yaş konusunda sık sık eleştiriler geldiğini ifade eden SGK İl Müdürü Karaca, yurt dışından örnek verdi.

Yurt dışında insanların uzun yıllar verimli bir şekilde çalıştığını aktarıran Erhan Karaca, “40 ve 55 yaş arası insanların çalışma hayatlarında en donanımlı, en tecrübeli ve en verimli oldukları dönemdir” ifadelerini kullandı.

BSMMMO sosyal medya hesabından da ziyarete dair “Seçimler sonrası kurumsal ziyaretlerini sürdüren Doğan Yılmaz başkanlığındaki Odamız Yönetim Kurulu, SGK İl Müdürü Erhan Karaca’yı makamında ziyaret etti” paylaşımı yapıldı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sınırı aştı! Derneğin illerden sorumlu koordinatörü Alper Özüpak, Türkiye sınırları dışında yaşayan Türk vatandaşların açtığı temsilcilikleri duyurdu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye sınırlarının dışına taştı. EYT SYDD, İngiltere, Almanya ve Özbekistan’da temsilcilik açtı. EYT SYDD İl Koordinatörü Alper Özüpak, açılan temsilcilikleri sosyal medyadan şöyle duyurdu

 

“Merhaba EYT’li arkadaşlar… Ülkemizde sınırları zorlandık ve Avrupa’ya açıldık. Bugün itibariyle İngiltere EYT SYD Derneği Temsilcimiz Eyle Certel, Almanya EYT SYD Derneği Temsilcimiz Cüneyt Yılmaz, Özbekistan EYT SYD Derneği Temsilcimiz Ali Ekber Karagöz aramıza hoş geldiniz. Avrupa’daki EYT’li dostlarımızla sorunlarımız ve diyaloğumuzu daha ileri taşımak için EYT SYD Derneği olarak bu kararı almış bulunmaktayız. Avurpa’da EYT SYD Derneği temsilcisi olmak istiyorsanız bizimle diyaloğa geçin. Sizin sorununuz bizim sorunumuz.”

 

Olağanüstü genel kurulda federasyonlaşma kararı alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği Türkiye genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor.

İstanbul, Bursa, Bilecik ve Gebze’nin ardından İzmir’de de Emeklilikte Yaşa Takılanlar dernekleşti. İzmir’de kurulan derneğin başkanlığını Doğan Türker Üstlendi. Kuruluş amaçlarını ve faaliyetlerini anlatan Dernek Başkanı Doğan Türker, derneğin faaliyetine başladığını ve üye kayıtlarının yapıldığını belirterek, “Biz işe girdiğimizde şartlar neyse aynı şartları geri istiyoruz. Çünkü anlaşmayı tek taraflı bozan devlettir. EYT bizim gündemimizde yok diyorlar ama onların gündeminde olacağız. Çünkü biz halkız! Hakkımızı istiyoruz” dedi.

‘Önceliğimiz EYT yasasının çıkartılması’

Gazete Duvar’ın haberine göre, dernek olarak İzmir yerelinde yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Türker, “Konuyla ilgili girişimlerimiz meclis açıldıktan sonra başlayacak. Ancak meclis açılıncaya kadar da örgütlenmemizi güçlendireceğiz. Bunun için de İzmir’de üye sayımızı artırmak ilk önceliğimiz. Bu süreçte belediye, sendika ve sivil toplum kuruluşlarıyla diyaloglarımızı artırarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çünkü EYT yasası yarın çıkacak diye bir şey yok. Bunun bilincindeyiz. Süreç uzarsa dernek üyelerimizden mağdur olanlar için neler yapabileceğimizin çözüm arayışlarına gideceğiz. Birlikte olacağız ki sesimizin daha gür çıkmasını sağlayalım. Bunları yaparken önceliğimiz EYT yasasının çıkartılması olacak.”

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), taşeron işçiler kadro ne zaman, süresiz nafakanın kaldırılması son dakika ne zaman?

EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte yaşa takılanlar son durum ne? Bazı siyasi partilerin özellikle de muhalefet partilerin seçimlerden önce vaadedilen konuların arasında yer almaktaydı EYT. 1999 yılında çıkartılan yasa sonucu mağdur olana binlerce vatandaşın merakla beklediği EYT’nin zaman çıkacağını, Emeklilikte yaşa takılanlar yasasının Meclis’ten çıkıp çıkmadığını her daim araştırıyordu. 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına ara veren Meclis, nihayet 23 Haziran seçimleri sonrası çalışmalarına başladı. Seçimler sonrası gözler Meclis’e çevrilmişti. Zira Meclis’te zaman zaman CHP ve İP, EYT sonusunda teklif vermişti. Son dakika Meclis karar verdi. Peki EYT Meclis’ten çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar yasası yeni yasama döneminde çıkar mı?

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 − 58 =