“SEVGİ VE ÇALIŞMA AZMİ TÜM ENGELLERİ AŞAR”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer Engelliler Haftası münasebetiyle yayınladığı mesajında: “10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası, engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarını anlama ve bu minvalde bizlerin de hayatlarını gözden geçirmesi gereken bir farkındalık dönemidir.

 

Engelliler Haftası vesilesiyle, hemşehrilerimizi, engellilerimize karşı; daha duyarlı olmaya, daha sorumlu bir anlayışla, yardımcı ve destek olmaya, onların sorunlarını kendi sorunları bilerek hareket etmeye davet ediyorum.

 

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimizdeki çok sayıda etkinliğimiz yanında; her zaman yanlarında yer aldığımız Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sayın Hasan Bat ve yönetiminin de fedakâr çalışmalarıyla, engelli kardeşlerimizin gösterdikleri üstün azim ve gayretle; sportif, kültürel ve sanatsal başarılara imza atmaları ilçemiz adına mutluluk kaynağıdır.

 

Gölcük İşitme Engelliler Kadın ve İşitme Engelliler Erkek Voleybol, İşitme Engelliler Futbol takımlarımız kazandıkları şampiyonluklarla büyük bir başarıya imza attılar. Sportif başarılarımızın yanı sıra; Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezimizde sürdürdüğümüz çalışmalarla da hemşehrilerimizin hayatlarını kolaylaştıran, sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almalarını sağlayan kurslarımız da 1300’ün üzerinde hemşehrimizin katılımı ile devam ediyor.

 

Son dönemde başlayan, Dudak Okuma Kursu ile; ilçemizdeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşadık. Okul öncesi yaşta verilmesi gereken dudak okuma eğitimini alan işitme engelli çocuklarımız, görüştükleri kişilerle daha sağlıklı iletişim kurarak, kendilerini de sözlü olarak ifade edebilecekler. Böylece çocuklarımızın her biri; yetişkin olduklarında, inşallah aileleri ve çevreleri ile iletişim sorunu yaşamayacaklar.

 

Bu vesileyle; ilçemizde yaşayan engelli bireylerimizin tüm yaşamsal aktivitelerinde hayatı kolaylaştırıcı çalışmaları gerçekleştirmeye devam edeceğimizi belirterek, yol arkadaşım olarak gördüğüm kardeşlerimin, ağabeylerimin ve ablalarımın Engelliler Haftası’nı en içten duygularımla kutluyor, sağlık, mutluluk ve hep birlikte engelleri aşma azmi diliyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 35 = 38