SEVGİ İLE PİŞTİ OKULA MUTLULUK VERDİ

Gölcük Saraylı İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri Dilek Turan ve okul yönetiminin desteği ile Aşure Ayına özel bir etkinlik gerçekleştirerek okul genelinde bir ilke imza attı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılına yeni okul müdürü Mehmet Hafız Arvas  ile başlayan Saraylı İlköğretim Okulu yenilikleri ile öğrencilerini ve velilerini memnun etmeye devam ediyor.  Aşure ayının gelmesi ile birlikte okullarda çeşitli etkinlikler ve sunumlar öğrencileri bilinçlendirmeye devam ediyor. Saraylı İlköğretim Okulu’nun sevilen öğretmenlerinden biri olan Dilek Turan öğrencileri ile birlikte bu yıl bir ilke imza attı. Sosyal Bilgiler dersinde Aşure ayını işleyen 4Csınıfı öğrencileri öğretmenleri ile birlikte aşure yaparak dağıttılar.

BİLGİ İLE DONANDILAR

Yeni eğitim yılına Saraylı İlköğretim Okulunda start veren eski Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hafız Arvas  başarılı nesil için sınıflarla tek tek ilgileniyor. 4C sınıfının uygulamalı eğitimini destekleyen Arvas önce bilgi diyerek minik öğrencilerini konu hakkında bilgilendirdi. Aşure nedir? Nasıl yapılır? Bu günün önemi bizler için neler ifade etmektedir? Diyerek tüm öğrencileri sınıf öğretmenleri Dilek Turan ile birlikte bilgilendirdi. Okul Müdürü Mehmet Hafız Arvas’ı dikkatle dinleyerek araştırdıkları bilgileri paylaşan öğrenciler yılın en eğlenceli konusunu işlediler.

PERSONEL DESTEĞİ ÖNLÜK TAKTIRDI

4-C sınıfının eğlenceli çalışmasına destek  Okul Müdürü Mehmet Hafız Arvas’ın yanı sıra Müdür Yardımcıları Yasin Topaçoğlu ve Ömer Faruk Kılıç, sınıf annesi Sevil Yılmaz, veli Aylin Aslan dan da geldi. Öğrencilerin sunum ve araştırmalarını dinleyerek aşure yapımına yardımcı oldular. Günü kısaca özetleyen Okul Müdürü Arvas düşüncelerini şöyle ifade etti;  “Böylesine anlamlı ve düşünceli bir etkinliğe dahil olmak mutluluk vericiydi. Eğitim adına atılan tüm adımlar taktir ve destekle karşılanmayı hak eder.  Sınıf Öğretmenimiz Dilek Turan’ın çalışması ve yöntemi çok güzeldi. Öğrenciler bilgiye aç yavrularımız. Okul, sadece kitap ve defterler ile değil eğlenerek  te eğitim verebilecek olmalıdır. Guzel bir çalışmaya destek verdik. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum”  dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Sınıf içerisinde aşure yapımını araştırmaları ve sunumları ile gerçekleştiren öğrencilere en büyük desteği malzemelerini temin ederek paylaşıp sınıfa ulaştıran veliler  sağladı. Sevgi ve bereket dolu tatlılarını yapan 4Csınıfı tek tek malzemelerini katıp karıştırarak enerjilerini günü tatlandırdı. Yapımı tamamlanan aşureler Okul Müdürü Mehmet Hafız Arvas ve destek veren personel tarafından kaşık kaşık dolduruldu. Kuruyemişler ile süslenen kaseler öğrencilerin ellerlinde tüm aşure severlere dağıtıldı. HABER: Stajer İrem SAKAR

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 2