SERKAN ZEREN YAZDI… NEDEN KOCAMAN?

 

Bilindiği üzere 20 Ocak’ta ilçemizin önemli kurumlarından birisi olan Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın seçimi var. Bu seçimde iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Necmi Kocaman başkanımız tekrar adaylığını açıkladı.

 

Şimdi Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı değerlendirmek için öncelikle Necmi Kocaman döneminin öncesine bakmak gerekir.

 

Ödemelerini zor yapan, dağınık bir yapıya sahip olduğunu bu hemen herkes bilir. O yıllarda da aslında odayı elinden geldiğince derleyen toplayan Genel Sekreter Necmi Kocaman’ın ta kendisi idi.

 

Sonrasında ise genel sekreterlikte gördüğü eksikleri başkanlık döneminde bir bir çözmeye başladı.

 

Kurumsal olarak durumu içler acısı olan bir odayı adeta baştan aşağıya yeniledi.

 

Bugün esnaf odasına gittiğinizde kapıdan içeri girdiğinizde farkı zaten direk hissediyorsunuz.

 

Yeni bir binanın yanı sıra konusuna hakim olan çalışanlar da esnafa en güzel hizmeti veriyor.

 

Kocaman o oda da sadece kurumsal bir yapıyı kurmadı. Esnafın sorunlarını da anında çözen bir abi oldu. Kim ararsa arasın desteğini esirgemedi.

 

Şimdi ise en tecrübeli ve Gölcük’e en faydalı olacak döneminde.

 

Unutmamak lazım Necmi Kocaman dediğimiz abimiz bu ilçenin önemli bir değeridir.

 

Bugün esnaf dediğiniz zaman bu kentte ilk akla yine o gelir.

 

Ben Gölcüklü biri olarak yıllardır bu kentte esnaflık yapıyorum.

 

Her zaman biliyorum ki başım sıkışsa ilk danışacağım kişi Kocaman olacaktır. Benimle dertlenerek sorunun çözümü için elinden ne geliyorsa yapacaktır.

 

Şimdi 20 Ocak Cumartesi günü yapılacak seçimde tabi ki böyle bir değeri, hem esnafın, hem de Gölcük’ün geleceği için  desteklemesi gerekiyor.

 

Tabi ki bu bir seçimdir. Demokratik haktır. Yasin Güner’e de başarılar dilerim.

 

En iyi kararı sandıkta Gölcük Esnafı verecektir.

Yorumlar: 1

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

68 − = 62

  1. necmi kocaman başkan için yazdıklarınızın hepsi doğru,eksiği bile var tanıdığım kadar halkla iç içe mütevazi değerli bir insan saygı ve sevgim her zaman olmuştur,kendisininde bana karşı her zaman saygılı olmuştur.Benim sadece esnaf derneğine değil lafım tüm derneklere aidat almaktan ve üye yapmaktan başka ne işe yarıyorlar ,dernekler üyelerine ne gibi faydalar saglamışlar .yaşam şavaşı içerisindeki küçük esnafların ayakta durabilmeleri için hangi öneri ile hükümetlerin karşısına çıkıp isteklerini kabul etirebilmişler,şehirlerde kasabalarda hatta köylerde büyük firmaların mahalle aralarına adım başı işyeri açıp küçük esnafı bitirmelerine karşı nasıl bir tepki gösterebilmişler veya belediyelere açma ruhsatı vermemeleri için baskı uygulamışlardır.koltuk herzaman tatlıdır herkes o koltukta oturmaya can atar ,sanki gelecek olan yeni başkan sihirli değnegi ile esnafı kalkındıracak ,gelen gideni aratır,bu yazdıklarım çerçevesinde Necmi Kocamanın kalması ve seçilmesi en iyi tercih olacagı kanısındayım,şimdiden hayırlı olsun .