Şehit Volkan Tantürk’ün ismi, okuluna verildi

23 Eylül 2019 tarihinde Kuzey Irak’ta ikmal konvoyunun geçişi sırasında teröristler tarafından yola tuzaklanan mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Gölcüklü Piyade Astsubay Volkan Tantürk’ün ismi 2015 yılında mezun olduğu Gölcük MTAL’ye verildi.

Şehit Volkan Tantürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen törene; Vali Hüseyin Aksoy, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Ana Üst Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Yümnü, şehidimizin babası İsmail Tantürk, annesi Semiha Tantürk ve abisi Sait Gökhan Tantürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, BBP İl Başkanı Remzi Kaya ile davetli misafirler katıldı.

ŞEHİDİMİZİN ÖZ GEÇMİŞİ OKUNDU

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Gölcük İlçe Vaizi Adnan Yıldız’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Şehit Volkan Tantürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Bedirhan Aydın’ın okuduğu şiirden sonra Şehit Volkan Tantürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Cemal Özyiğit şehidimizin özgeçmişini okudu ve Şehit Volkan Tantürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammet Koçova’nın okuduğu “Sakarya” adlı şiir büyük beğeni topladı.

DİMDİK AYAKTAYIZ

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, ‘’Sayıları binleri yüz binleri bulacak evlatlarımız için şehidimize dualar gönderilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sayısız başarılar elde ediyor. Bir Volkan gider bin Volkan gelir. Biz buradayız dimdik ayaktayız’’ dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

Ardından kürsüye gelen Vali Hüseyin Aksoy, ‘’Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ülkemizin güneyinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmış ve büyük bir kararlılıkla sürdürmektedir. Ülkemizin birliği ve dirliği için, bölünmez bütünlüğü için, geçmişten bugünümüze kadar bir çok mücadele verildi. Şehitlerimiz bizim için önemli ve anlamlı. Şehitlerimizi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu topraklarda, bu bayrak altında yaşıyorsak bunu şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bu bakımdan şehitlerimizin unutulmaması, adlarının yaşatılması, bizler için hem bir görev, hem bir sorumluluk’’ dedi.

ADININ VERİLMESİ KARARINI ALDIK

‘’Şehidimizin ailesi ile yaptığımız görüşmede böyle bir düşünce ortaya çıktı’’ ifadelerini kullanan Vali Aksoy, ‘’Şehidimiz de bu okulda okumuş, bu okuldan mezun olmuş bir arkadaşımızdı. Ve bu okulumuza onun adının verilmesi kararını aldık. Bugün de törenle herkesle paylaşıyoruz. Şehidimizin adı ilelebet yaşayacaktır. Mezun olan öğrencilerimiz onu daima saygı ile anacaklardır. Ben başta Volkan Tantürk kardeşimiz olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

51 + = 54