ŞEHİT ANNE VE BABADAN KORKUNÇ İDDİA; “ŞEMSİYEYİ KIRANA KADAR VURDU”

Şehit anne ve babasından korkunç iddia: ‘Şemsiyeyi kırana kadar vurdu’

Kastamonu’da göreve giderken trafik kazasında şehit olan Hava Piyade Uzman Çavuş Ahmet Erdönmez’in Afyonkarahisar’da oturan annesi Havva Erdönmez (70) ile babası Tahsin Erdönmez (72), komşularının kendilerini darbettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. 2010 yılında Kastamonu’da göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonrası şehit olan Hava Piyade Uzman Çavuş Ahmet Erdönmez’in annesi Havva Erdönmez ile babası Tahsin Erdönmez, aynı apartmanda oturdukları komşuları P.E. (40) ve N.E. (30) adlı kız kardeşler tarafından 2 Temmuz Salı günü darbedildikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da şehit ailesini ziyaret etti.

‘ŞEMSİYEYİ KIRANA KADAR VURDU’

Yaşadığı olayı gözyaşları içerisinde anlatan şehit annesi Havva Erdönmez, apartmanın merdivenlerinde otururken, ‘Burası oturma yeri mi?’ diyerek komşularının kendisine kızdığını Eşinin olayı görüp yanına geldiğini aktaran Havva Erdönmez, “Eşim ‘Utanmıyor musun P., sen bari seslenme gelin olup gittin’ demiş. Öyle deyince eşimin boğazına sarıldı. Eşim de iteklemiş. ‘Benim boğazımı sıktı’ diye bizden şikayetçi oluyorlarmış. Sonra eşimin yere düştüğünü gördüm” diye konuştu.

‘DARP RAPORU ALDIK’

Şehidin babası Tahsin Erdönmez de camdan baktığında eşinin dövüldüğünü gördüğünü belirterek, şöyle konuştu: “‘Ne yapıyorsunuz burada’ dedim o kızdan hiç ummazdım. Nasıl kurtuldu geldi, belimden sarılmasıyla yere attığı bir oldu. Hastanede gözümü açtım. Yuvarlandım merdivenlerden. Ben eşime bakmaya gitmiştim. Elimi bile kaldırmadım, bir kötü söz bile söylemedim. Darp raporu aldım. Raporu da polisler aldı. Şikayetçi oldum.”

‘AİLEMİZİ HEP TACİZ EDİYORLARMIŞ’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit ailesinin apartman komşularıyla sıkıntı yaşandığını vurgulayarak şunları söyledi:

amcamızı, şehit babamızı merdivenlerden yere atmışlar. Tahsin babamız 72 yaşında, şehit babası , kanser tedavisi görüyor. Kemoterapi aldı. Birlik ve beraberliğe ülkemizde her zamankinden çok fazla ihtiyacımızın olduğu bir zaman diliminde hele hele iki yaşlı insana saldırılması suçtur. Zaten şikayetçi olduk. Darp raporlarını aldık. Annemizin anlattığına göre hep taciz ediyorlarmış.”

KAYNAK: HÜRRİYET

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

74 − 71 =