SEÇİME DOĞRU

Evet yerel seçimler kapıda. Hal böyle olunca Türkiye’nin dört bir köşesinde olduğu gibi ilçemizde de aday olmak isteyen kişiler aday adaylık başvurularına devam ediyor. Bugün Ak Parti’den bahsediyorum.

Nereden baksanız kuvvetli bir tecrübeye sahip Ak Parti belediyeciliği, iktidarını da bence belediyecilikte ki başarısının üzerine inşa etti diye düşünüyorum. Yerel seçimlerde tabi ki halkın düşüncesi ve karşılığı birinci kriterdir.

Zaten tecrübeli hiçbir siyasetçi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan oylarla, yerel seçim hesabı yapmaz. Çünkü ikisinin matematiği, psikolojisi ve oy verme refleksleri birbirinden çok farklıdır.

Gölcükte’ki fotoğrafı okursak eğer, aday halkın içinde bilgi ve birikimini, kente değer katacak projelerini ve vatandaşa başkanlık makamının onlara yakın olacağını, yani o kapının, parti gözetmeksizin herkese açık olduğunu hissettirmesi lazım diye düşünüyorum.

En Şeffaf Hali İle

Biz buradan siyasetin ve bu sürecin nabzını yakından tutuyor olacağız. Tüm partilerin ve aday adaylarının projelerini, hedeflerini, Gölcük için yapmak istediklerini, hayallerini, sizlerle en gerçekçi haliyle paylaşacağız.

İşin en önemli kısmı hizmet edecekleri insanlara sizlere ne kadar yakın olacaklar, sizlerle olan temaslarını, içtenliklerini, Gölcük’e olan sevdalarını hep beraber buradan en yakın takipçileri olarak sizlere bir ayna olarak yansıtacağım.

Dava Adamı Abiş’in,

Şimdi ki Davası Gölcük

Dün, Gölcük Belediyesi genel koordinatörü Nihat Abiş’in, parti binasında ki aday adaylık başvurusuna katıldım. Tabi ki Abiş ailesi, çok köklü ve birbirine çok bağlı bir ailedir. Ahlak ve maneviyat terbiyesini aileden alan bir sülaledir. Adap, edebin çoğuludur. Muaşeret ise, “Birlikte yaşayan kişilerin iyi geçinmesi” demektir. Ve bu aile bu konuda parmakla gösterilen bir ailedir.

İşte bu yüzdendir ki Abiş’in başvurusu bir hayli kalabalıkken, belki de orada ki en büyük güç onun için  orada ki aile fertleri idi, evlatları, yeğenleri idi. Bu yolda siyasi tecrübelerini bugün Gölcük halkı için paylaşmak isteyen, bu kenti kendine dert edinmiş Nihat Abiş’e çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.

Aday adaylığını açıklarken yaptığı konuşmasında en çok yüreğimi burkan; Lise mezunuyum dedi. O kadar çok konuşan oldu ki bu durumu, açıklık getirme gereği duymuş deneyimli siyaset adamı. Ben çok küçük yaşta babasız kaldım ve ağabeylerime emanet büyüdüm derken sesi bir an titredi, çünkü o vefayı, emeği unutmayanlardan.

10 yıl, belediye başkanlığı, 10 yıl genel koordinatörlük, bu işler öyle kolay işler değil. Bir şehri yönetmek öyle diploma ile olacak şey değildir. Yüreğini koyan bir siyaset adamı gördüm ben, kim aday çıkarsa şerefim namusum üzerine yemin ederim Gölcük için omuz omuza çalışmaya hazırım diyor. Bence çok güzel mesajlar verdi Abiş, onun siyaseti temiz, kavgasız, içinde  hak,  hukuk var.

İleri ki günlerde daha derin değerlendireceğiz inşallah.

Gölcük Değerli

Biz de siz değerli Gölcüklüler gibi, Gölcük Vizyon Gazetesi olarak, süreci ve gelişmeleri yaşadıkça öğreniyoruz. Yani neymiş,  kesin bu isim aday adayı olacak denmemeli imiş, kimselerle de böyle boyunuzu aşan konularda iddialara girilmemeli imiş. İşte öyle büyük laflar etmeyeceksin. İnsan yaş almakla, tamam oldum diyemiyor, insanoğlunun öğreneceği şeyler bitmiyor.

Bu gazetede, her aday adayına saygımız sonsuz.

Yeni anne olmamdan dolayı dün işyerine Bismillah diyerek bir başlangıç yaptım. Daha önce ki aday adaylarının başvurularına katılamadım. Ama ben Gölcük Belediye Başkanı aday adaylarını bir çayımı içmeye davet ediyorum. Aday adaylarımızın Gölcük için hayallerini duymak için sabırsızlanıyorum.  Her bir aday adayına bu köşeden tabi ki yer vereceğim.

Yüz altmış bir bin civarı nüfusa sahip Gölcük şehrinin Belediyesine adaysınız. Kolay değil, bu kadar insanın hakkı hukuku. Herhâlde dünyanın en büyük yüküdür benim için. İşte o yüzdendir ki kendini anlatmak isteyene kapımız açık.

Gölcük bizim yuvamız, her şey daha güzel bir Gölcük için.

Sağlıcakla Kalın.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 4