SEÇİM İÇİN TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

 

 

 

1 milyon 336 bin 628 kişinin 3 bin 609 sandıkta oy kullanacağı seçimlerde Kocaeli Valiliği tüm güvenlik önlemlerini aldı. Seçim günü 3 bin 332 jandarma ve polisi ekibi güvenlik önlemlerini alacak.

 

 

 

 

Kocaeli’de, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi  için Kocaeli Valiliği seçim güvenliği çalışmalarını tamamladı. Yapılan toplantıda alınan kararlarla güvenlik önlemi alacak olan Jandarma ve polis teşkilatları 24 saat hizmet verecek. Seçimde olası sıkıntılara anında müdahale etmek amacı ile Valilik bünyesinde Seçim Hareket Merkezi de kuruldu.

3 BİN 332 KİŞİ ÖNLEM ALACAK

Kocaeli’de 3 bin 909 sandıkta 1 milyon 336 bin 628 seçmen oy kullanma hakkına sahip. Seçmenin güvenliğini almak ve seçimin şaibesiz geçmesi için valilik seçim günü, jandarma ve polis ekiplerinden oluşan 3 bin 332 güvenlik görevlisi görev yapacak. Seçim günü sorun yaşayan vatandaşların Seçim Harekat Merkezi’nden yardım alabilecek. Oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak.

 

ONLAR İÇİN DE ÖNLEM ALINDI

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanların dışında ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacak. Yüksek Seçim Kurulu kararı gereğince seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı ve engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin yakınları tarafından ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderilmek üzere muhtarlıklara engelli beyan formu verilen 508 vatandaşımızın da 31 seyyar sandıkta oy kullanmalarının sağlanması için gerekli tedbirler alındı.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 − 42 =