SARAYLI İLKÖĞRETİM OKULU EŞSİZ BİR DENEYİM YAŞADI

Saraylı İlköğretim bu hafta çok yararlı bir etkinlik yaptı. Okul müdürü Mehmet Hafiz Arvas “Gezen Çömlek Atölyesi”ne ulaşarak, okul öğrencileri için kendilerini okullarına davet etti. Seramik Atölyesini Mobil Hale Getiren bu iki sanatkar, geçtiğimiz gün Saraylı Ortaokulu’nun 1,5 gün misafiri oldu.

Metalurji ve malzeme mühendisi Anıl Özçevik ile kimya mühendisi eşi Yaşıya Özçevik, şehirlerde yaşayan çocukları çömlek sanatıyla tanıştırıyor. Türkiye’nin dört bir yanında okullarda, alışveriş merkezlerinde, fabrikalarda etkinliklere katılan mühendis çift, bugüne kadar 10 binden fazla çocuğa ulaşıyor.

220 ÖĞRENCİMİZE, EŞSİZ BİR DENEYİMDİ

Bunu duyan okul müdürü Mehmet Hafiz Arvas, bir girişim içine giriyor. “Gezen Çömlek Atölyesi”ne ulaşarak, o çok yoğun programları içerisine 1,5 gün saraylıya gelmeleri için ikna ediyor. Arvas; Öğrencilerimizin Geleneksel bir sanat olan,  kil mucizesine dokunarak şahit olmalarını istedim. 220 öğrencimiz eğlenerek istedikleri çömlekleri yaptılar. Çömlek ekibi çocuklara, kilin tarihini, toprağın önemini anlatarak bilgilendirdi. Eğlenerek öğrenmenin keyfini çıkardı öğrencilerimiz ve bu da bizim için çok değerliydi, Eşsiz bir deneyimdi. Öğrencilerimiz için farklı bir tecrübe ve deneyim oldu.  Gezen Çömlek Atölyesi, valiliğin olurunu alarak, okullarda çocukları Kütahya kili ile mutlu ediyor” açıklamalarında bulundu.

“Saraylıda Hayat Var” diyerek güzel etkinliğe ev sahipliği yapan Saraylı İlköğretim okulunu Gölcük Vizyon Gazetesi  olarak tebrik ediyorum.

Tuğba ZEREN

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 19 = 21