Saral’dan Gölcüklü tüm kadınlara çağrı

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Kadın Muhtarlar Kocaeli Temsilcisi Bilge Saral, artan koronavirüs vakalarından dolayı Gölcüklü kadınlara çağrıda bulundu.

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı ve Kadın Muhtarlar Kocaeli Temsilcisi Bilge Saral, artan koronavirüs vakalarından dolayı Bilge Saral Gölcüklü tüm kadınlara çağrıda bulunarak şunları dile getirdi.

Ülkemiz ve dünyamız görünmeyen bir düşmanla çok ciddi bir savaş vermektedir. Bu savaş  sadece belirli gurupların mücadelesi ile kazanılamaz, ülke olarak topyekün mücadele edersek  eski, mutlu  sağlıklı  günlerimize kavuşabiliriz. Sokaklarımızda özgürce dolaşabilmek , ailelerimizle, dostlarımızla rahatça kucaklaşıp sohbet edebilmek, maskesiz nefes alabilmek hepimizin ortak mücadelesi ile gerçek olabilir.

Başta sağlık çalışanlarımız, emniyet güçlerimiz, mülki amirlerimiz, muhtarlarımız, birçok kamu çalışanımız gece gündüz demeden insanlarımızın  sağlığı için, bu covid illetinden kurtulmaları için mücadele ederken bazı duyarsız, sorumsuz insanların pervasızca kurallara uymaması sonucunda tam bitiyor derken yeniden  yükselen vakalarla, ölümlerle karşı karşıya kalıyoruz.

Biz Gölcük’teki kadın muhtarlar olarak bu savaşı yine tüm kadınlarımızla birlikte savaşırsak çözebileceğimizi biliyoruz. Biliyoruz ki toplumu şekillendiren, toplumun %50 sini oluşturan erkeklerimizi de yetiştiren, eğiten kadınlarımız. Ama çok üzücü olan bir sonuç var ki, yapılan araştırmalarda en yoğun virüs bulaşı  kadınlarımızda görülmekte, bu çok düşündürücü ve üzücü bir sonuçtur. Bizler annelerimizin yönlendirmesi ile iyiyi , kötüyü ,yanlışı, doğruyu öğrendik. Ne yazık ki bu kadar önemli bir mücadelede ön saflarda olması gereken kadınlarımız , virüsün yayılmasında ilk sırada olmasını kabul edemiyoruz. Çocuklarımızın geleceği, ailelerimizin korunması ve ülkemizin geleceği için kadınlarımızdan fedakarlıklar bekliyoruz. Öncelikle komşular arası gezmeler, günlere bir süre ara vermeliyiz. Artık sanal ortamda da görüntülü görüşme imkanlarımız var. Çocuklarımızı konunun ciddiyeti konusunda bilgilendirmeli ve böylece aile büyüklerimizi de bu tehliken korumalıyız. Aşı konusunda duyarlı olmalı, sokak dedikodularına itibar etmeden çevremizdekileri aşı olmaya ikna etmeliyiz. Evlerimizde yaptığımız dini söyleşilere , toplantılara , okumalara bir süre ara vermeli  bu ibadetlerimizi kendimiz yapmalıyız. Bizim muhtarlar olarak inancımız kadınlarımızın konuya karşı duyarlılıkları sonucunda bu savaştan galip çıkacağımızdır. Tüm kadınlarımızı top yekün bu mücadeleye ve duyarlı olmaya çağırıyoruz. Kadın İsterse herşeyi başarır.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

63 + = 69