Sanayi ve İş Dünyasının Tanınan İsmi Ömer Faruk Başaran Milletvekili Aday Adayı Oldu

Gebzeli iş insanı, sanayi ve iş dünyasının tanınan ismi  Kocaeli’de özel günlerde bilbordlara reklam vermesiyle bilinen, tüm Kocaeli’de büyük reklam panolarını kullanan Ömer Faruk Başaran, CHP’den Kocaeli milletvekilliği aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı. Başaran, evraklarını CHP Genel merkezine teslim etti.
Ömer Faruk Başaran, “Sayın Genel Başkanın Türkiye’nin ikinci yüzyılı için bir gayreti ve vizyonu var. Çağrısı var. Bugün Türkiye’nin geleceği için, Kocaeli için hepimiz elimizi taşın altına sokmalıyız. Bu çağrıyı karşılıksız bırakamazdık. Bu çerçevede ben de başvurumu yaptım, ülkemize, ilimize ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne hayırlı olmasını diliyorum. Gebze için, Kocaeli için bu süreçte elimden ne geliyorsa yapacağım” dedi.
ÖMER FARUK BAŞARAN KİMDİR?
1965 İstanbul doğumlu. Yüksek öğrenimini Londra’da “İş İdaresi” dalında bitirdi. Vatani görevini Marmaris Aksaz Karaağaç’ta kısa dönem Deniz Kuvvetlerinde tamamladı. Başaran Grup Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ömer Faruk Başaran, çeşitli alanlarda yatırımlar yaptı. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Gebze Şubesi’ni kurdu, başkanlığını yaptı.
Gebze Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GENÇSİAD) kurucusu.
ASİAD Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurdu, uzun yıllar genel başkanlığını yaptı. GTO’da çeşitli görevlerde bulunan Başaran, ANAP’ta, Gelecek Partisi’nde siyaset yaptı. 2019 yılında faaliyete geçen BTH – Büyük Türkiye Hareketi’nin (BTH) kurucusu ve lideri olan Ömer Faruk Başaran; İngilizce biliyor, evli ve beş çocuk babası.
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 1