SANAYİ ESNAFI’NDAN FORD’A BÜYÜK TEPKİ!

Başiskele Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yaşar AKDENİZ’in 24.02.2021 tarihinde yapmış olduğu açıklamaya göre, Ford Otosan’ın Başiskele Küçük Sanayi Sitesini gözüne kestirdiği ve kapalı kapılar arkasında alınan kararlar ve anlaşmalar ile Sanayi sitesini yok pahasına alma girişimleri gün yüzüne çıktı.

Gündemden bir türlü düşmeyen, 20 milyon TL değerindeki 71 adet aracın Ford Otosan tarafından Başiskele Belediyesine hibe edilmesinin arkasındaki asıl amaçlar ve gerçekler tek tek gün yüzüne çıkmaya başladı.

Biz sanayi esnafları olarak, alın terlerimiz ve yıllar boyu birikimlerimiz ile sahibi olduğumuz işyerlerimizi, sanayi sitemizi, “Yeni istihdam ve üretime katkı” kılıfı adı altında kendi menfaatleri için peşkeş çeken ve kapalı kapılar ardında gizlice yapılan anlaşmalar ile hiç pahasına sahiplenme çabasında olanlara taviz vermeyeceğimizi ve gerekirse haklarımızı korumak adına 3000 esnaf ve çalışanımız ve ana,baba,akraba,eş ve çocuklarımız ile bu işte taraf olan her bir tarafın kapılarına dayanıp hakkımızı koruyacağımızı bu vesile ile belirtir, Cumhurbaşkanımız, Yüce devletimiz ve kanun kurucularımızın böyle bir haksızlığa izin vermeyeceklerini ümit ve temenni ederiz.

 

Başiskele Küçük Sanayi Esnafları

İşte Akdeniz’in paylaşımı;

Konu: BAŞİSKELE KÜÇÜK SAN SİTESİ
Akdeniz “Gündemde olan sanayi sitesinin FORD Fabrikasına verilmesi veya istimlak edilmesi konusu gündem de olup üyelerimize veya sanayide faaliyet gösteren sanayici esnaflarımıza farklı duyumlar alıp psikolojilerini bozup ümitsizliğe düşmemeleri için bu açıklama yapma gereği duydum. Bu sanayinin üyesi sanayicisi olup ayrıca 1994 yılından bu zamana kadar aralıksız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktayım.

Büyükşehir Belediye Başkanı süreci anlattı

Ford Fabrikası bölgemizde sınırımızda ek yatırım yapacağından bakanlık kurumu ile anlaşmalarını sağlayıp bizden sanayi sitesini yaklaşık 750 adet işyerini uzlaşıp almaları talebinde bulundular.
1.toplantıyı Kocaeli Büyükşehir başkanımız Başkanlığında toplantıya çağırıp gelişmeleri bizlere anlatıp bilgilendirip sanayimizi Ford’a verip aynı sınırlarda yeni sanayi yapacaklarını ifade ettiler. Arsanın belediye tarafından verilmesi yapılacak inşaatın masrafının %70 ini Ford’un yapacağını kalan %30 unun bedeli ne olacağını sorulduğunda üyelerimizin karşılayacağını ifade ettiler. Biz bu teklife tepki göstererek reddettik.

Yapılan teklifi reddettik

Büyükşehir Belediye başkanımız bizleri Ford’un yetkilisi ile randevu oluşturarak 2. Oturum için Ford’un Genel müdürü ile bir araya getirerek toplantıda teklifinin değişmeyeceğini ifade ettiler. Bizlerde tekliflerini kınayarak reddettik. Bizleri özel endüstriyel sanayi adına istimlak edebileceklerini söyleyip ,bizlere devletin gücünü kullanarak adeta abanın altından sopa göstererek korkutmaya çalışıyorlar. Bizlerde her türlü yasal mücadelemizi en güzel şekilde vereceğimizi ifade ederek, zaten bu aşamada istimlak yapılamıyor ancak özel endüstri sanayi bölgesi ilan edilirse gündeme gelebilir. Fakat yine de yönetim kurulu olarak bu konuya karşı çıkacağız. Bizim satılacak sanayimiz yoktur. Bizim sanayimizin konumundan da, projesinden de memnunuz Ford fabrikasına kolayca yem olmayacağız Bizim kendilerine teklifimiz üyelerimize – %30 değil işyerlerinin +%30 daha büyütülerek yapılırsa anlaşmaya açık olduğumuzu söyledik.

Kendilerine aynen şu ifadeyi kullandık 
Ey Ford! Siz ürettiğiniz aracı %30 zararına mı satıyorsunuz? Maliyetine mi satıyorsunuz? Tabi ki üzerine kar koyarak satıyorsunuz. Madem ki sanayi sitemize talebiniz var bizim işyerlerimizi +%30 büyüterek yaparsanız anlaşmaya açığız dedik. yoksa verilecek sanayimiz yok alamazsınız, alamayacaklar da istimlak da edemezsiniz dedik toplantıyı sonlandırdık. Bu durum karşısında yönetim kurulu olarak sanayi sitemizin üyelerimizin hakkını en iyi şekilde savunulacaktır, GÖLCÜK SANAYİSİ GİBİ KOLAY YEM OLMAYACAKTIR bilgilerinize diyerek paylaşımda bulundu.
Başiskele Küçük Sanayi
Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi
Yaşar AKDENİZ.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

89 + = 96