Şampiyon Şefler Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürünü ağırladı

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinde 6 Altın, 3 Gümüş ve iki takım kupası alarak Gölcük’ün gururu olan AKV Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri, ödül alan menülerini tattırmak için Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve beraberindekileri okulda ağırladılar.

AKV’nin Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı öğrencileri, 3 takım hâlinde katıldıkları Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Festivalinden ödüllerle döndüler. Bu büyük başarıyı onlarla paylaşmak adına Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu okulu ziyaret etti. Kaymakam Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne Şube Müdürleri Yakup Alptekin, Abdülhalik Köse de eşlik etti. Ziyarette ayrıca Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği(GAYED) Başkanı ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Diplomalı Jürisi Tayfun Gündüz de yer aldı.

Misafirlerini karşılayan Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap öncelikle okulu gezdirerek bölümler hakkında bilgiler verdi. Moda Tasarım Teknolojileri Alanını ziyaret eden Kaymakam Cengiz Karabulut öğrencilerin üniversitede alanlarını devam ettirmeleri durumunda kariyer olanaklarının artacağını söyledi. Moda Tasarım Teknolojileri Alanı tarafından dikilen ve katıldıkları yarışmalarda ilçe birinciliğinin yanı sıra İl ikinciliği ödülünü de alan ” Deniz Düşü” adlı tasarım Kaymakam Bey tarafından incelendi.

eTwinning kapsamında 64 okulun ortaklaşa gerçekleştirdiği “Bir Destandır Mehmedim” projesi için hazırlanan pano ziyaretçilerden büyük beğeni aldı.

Okulun gezilmesinin ardından Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap’ın odasına geçildi. Ödül alan menülerden oluşan yemekler yenildi. 11. sınıf öğrencileri Zehra Yurdakul, Busenur Emil ve Senanur Erenkaya’nın hazırladığı “Havuçlu Kerevizli Sebze Çorbası, Karnıyarık Tantuni ve Kabaklı Muhallebi”, 11. sınıf öğrencileri Ceren Kurt, Sena Turan ve Berre İşçi’nin hazırladığı “Bamya Çorbası, Izgara Bonfile ve İncirli Keşkül”, 12. sınıf öğrencileri, Miray Eroğlu, Zeynep Gök ve Sudenur Tunçova’nın hazırladığı “Badem Çorbası, Hünkarbeğendi ve Ayva Tatlısı”nı tadan konuklar, menülerin harikulade olduğunu belirterek öğrencilerin başarılarının devamını diledi. Kaymakam Cengiz Karabulut tarafından şampiyon şeflere üzerlerinde adları yazılı olan şef bıçakları takdim edildi.Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap öğrencilerin bundan sonraki hedeflerinin yurt dışında gerçekleşen yarışmalara da katılmak olduğunu ifade etti. Sohbet ve çayların ardından ziyaret sona erdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 − = 63