Sağlıkkent’te en düşük teklif Zeray ve Haldız’dan geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık çalışanları için yapılması kararlaştırılan ancak sonrasında ihalesi iptal edilen Sağlıkkent Konutlarının ikinci ihalesi yapıldı

23 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilen ilk ihalede yaklaşık maliyet düşük, verilen teklifler ise çok yüksek kalmıştı. Bugün Kent Konut’ta ikinci ihale gerçekleştirildi. İhaleye Zeray İnşaat, Haldız İnşaat, Yavuz Dekorasyon,  Mek-Tek Yapı İnşaat, Gürbüz İnşaat, Asia Grup İnşaat ile Kibsaş Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi İş Ortaklığı olmak üzere toplam 6 firma teklif verdi.

Muhammen bedel

211 milyon 501 bin 912 TL olarak belirlendi.

Zeray ve Haldız

207 milyon 500 bin TL olarak en düşük teklifi veren Zeray İnşaat ve Haldız İnşaat’ın aynı teklifi verdi. İki firmanın aynı teklifi verdiği ihalede tüm evraklar incelendikten İhale Kanunu’nun tekliflerin eşitliğini düzenleyen 64. maddesine göre karar verilecek.

DİĞER TEKLİFLER

Yavuz Dekorasyon İnşaat Ticaret İhracat ve İthalat AŞ’nın teklifi 218 milyon olarak gerçekleşirken, MEK TEK Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ 244 milyon, Gürbüz İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret AŞ 254 milyon, ASİA Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile KİPSAŞ Karadeniz İnşaat ve Beton Sanayi ve Ticaret AŞ İş Ortaklığı ise 285 milyon liralık teklif verdi.

540 GÜNDE TAMAMLANACAK

Kartepe Kent Meydanına yakın 36 bin metrekare alanda inşa edilecek olan 502 konut için yapılan kura çekilişinde 502 hak sahibi belirlendi. 5 katlı olacak toplam 13 bloktan oluşacak konutların 52’si 1+1, 350’si 2+1, 100 tanesi ise 3+1 dairelerden oluşuyor. İhaleden sonra itiraz olmaması halinde ihaleyi alan firmaya 7 iş günü içinde yer teslimi yapılacak. Firma 540 günde evleri yaparak teslim edecek.

 

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 6 = 2