SADECE BİR KİTAP DEĞİL! 21 YILLIK ÖZLEMİYLE, ACISIYLA GÖZDE…

Kızımın büyüdüğünü görememek çok büyük acıydı benim için. İlk okula gittiği gün, ilk harfi okumaya çalışmasını görmeyi çok isterdim. Okula gitmeyi çok istiyordu. Okula gitmiş ama ben görememiştim. Sürekli düşünüyordum, beni unuttu mu? Beni düşünüp ağlıyor mu? Annemi istiyorum diyor muydu?

Yatıp uyuduğunda kalkıp üzerini örten var mıydı? Sevdiği yemekleri söylemiş miydi? Yiyebiliyor muydu? Yemek, her yemeği yemezdi, nazını çekiyorlar mıydı ya da naz yapabiliyor muydu? Nasıl insanların elindeydi? Niye almışlardı, kendileri evlat sahibi olup, beni niye evladımdan ayırmışlardı?

İşte kitap tanıtımını bu sözlerle yapmıştı acılı anne. Yaşadığımız o büyük Gölcük depreminde, evi yerle bir olan bir ailenin 21 yıldır dinmeyen acısı, özlemi evladı, gözünün bebeği Gözde’sine seni düşünmekten ve aramaktan hiç vazgeçmedim, yaşadığına inancımı hiç kaybetmedim demesinin başka biri yoluydu yazdığı kitabı. 21 yıl yazılsa sayfalar yetmezdi ama o bütün duygularını işte sadece bu kitapta buluşturdu. Evladını aramaktan hiç vazgeçmeyen Nilgün Karamert, bugün Anıtpark’ta kitap tanıtımı yanında olan acısını paylaşan Gölcük’lülere yaptı. Gölcük kaymakamı cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti başkanları,  temsilcileri ve kadın kolları, muhtarlar, eczacı Turan Dumlu, Gölcük’lü esnaflar ve Gölcük’lü vatandaşlar oradaydı.

Asrın Felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nde kızını kaybeden ve 21 yıldır arayan, Gölcüklü Nurgül Karamert’e ve yakınını kaybeden tüm hemşehrilerimize sabır diliyoruz.

Ve tüm deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına sabır diliyoruz.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 1 = 10