Roratylardan Görme engellilere jest

Gölcük Rotary Külübü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsanında Görme Engellilere destek verdiler. Gölcük Görme engellilerine 30 adet beyaz baston verildi.

Gölcük Sanat Galerisinde düzenlenen törene Kocaeli Gölcük Rotary kulübü Başkanı Ümit Tören, 2420. Bölge Güvernörü Hasan Akbayrak  ve eşi Kazumi Akbayrak, Gölcük Kulübü üyeleri, İzmit Rotary Kulübü Üyesi Mesut Efen Gölcük Görme Engellileri katıldılar.

Kocaeli Gölcük Rotary kulübü Başkanı Ümit Tören yaptığı konuşmasında şunları dile getirdi Tören “Rotary olarak hizmette gönüllülüğü esasa alınmış imza atmak istiyor ve görme engellilere biraz daha katkı sağlamak ve onlara biraz daha yardım etmek istiyor. Beyaz bastonluların engelli vatandaşların ulaşması konusunda TMD Gölcük şubesi Başkanı Bilgi Saral ve Gölcük engelliler derneğinin büyük destekleri vardır, Biz Gölcük Rotary Kulübü olarak görme engelli arkadaşlarımıza destek sağlamak için onların biraz daha  iyiye gitmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz” dedi.

Başkan Tören sözlerinin sonunda şunları dile getirdi “Görme engelliler için yaptığımız bu çalışmada turna kuşu adı verdimiz beyaz baston verdiğimiz bu küçük organa Japonya’da  turna kuşu adı verilen beyaz bastondur bağış karşılığında küçük rakamlarda veriliyor bunların bağışlarımda aldık 2420. Bölgenin genel bölgenin yaptığı bir çalışma 30 adet  alındı ve görme engelliler için 30 adet beyaz baston alıp onlara dağıttık  tamamen bu bağışlarla yapılmış tır bu bir sosyal sorumluluk projesi, bu proje için Hasan Albayrak ve eşi kazumi  eşliğinde verilecek. Burada satın alınan beyaz bastonlar bugün burada sizlere hediye edilmek üzere burada olmak sizlerle beraber olmak ve kardeşlerimiz çalışmasıyla birlikte yaptığımız bu destekte yardımı geçen herkese teşekkür ediyoruz ve turna kuşu adı verilen beyaz bastonları sizlere tek tek bastonları taktim etmek istiyorum” dedi. Daha sonra Gölcük Görme Engelliler Derneği üyelerine Beyaz Bastonlar dağıtıldı. HABER: Nazlı ER

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

65 + = 72