Profesör Oldu

Gölcük Eski Belediye Başkanı ve SHÇEK Genel Müdürü olan İsmail Barış, bundan böyle profesör unvanı ile akademik kariyerine devam edecek.

Kocaeli’nin tanınmış simalarından biri olan ve 1994-2004 yılları arasında Gölcük Belediye Başkanlığı yapan İsmail Barış, akademik kariyerinde bir basamak daha yükseldi. 2016 yılında adının başına Doçent unvanını ekleyen Barış, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından yapılan değerlendirmenin ardından profesör unvanını almaya hak kazandı. Halen Üsküdar Üniversitesi’nde görev yapan İsmail Barış bundan sonra görevine profesör olarak devam edecek.

AKADEMİK KARİYERİ

Akademik kariyerine Üsküdar Üniversitesinde devam eden Barış, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü olarak edindiği tecrübelerini akademisyen kimliği ile öğrencilerine aktarıyor. Lisans bölümünü ‘Sosyal Hizmetler’den tamamlayan Barış, Yüksek lisansını ve doktorasını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat ve Sosyal Yapı- Sosyal Değişme Anabilim dallarında yaparak doktor unvanını aldı.

2013 YILINDAN BU YANA ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ’NDE

Sosyal hizmet alanında 40’a yakın makale, bildiri, kitap, kitap bölümü ve bilimsel araştırmaları bulunan Barış, 2013 yılından itibaren Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet bölümünde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarını sürdürüyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

53 − 47 =