PAZAR TEZGAHLARI SARAYLI İLKOKULUNDA KURULACAK

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası tarafından ilk olarak Değirmendere Müfit Saner İlkokulu’nda ve daha sonrasında Değirmendere Donanma İlkokulu bahçesinde açılan Pazar tezgahı şimdi de Saraylı İlkokulu bahçesinde kurulacak. Satışın bütün geliri okula bağışlanacak.

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası örnek projelerine aralıksız devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek olan ve 27 Kasım Salı günü Saraylı İlkokulu Bahçesinde kurulacak olan Pazar tezgahı ile hem öğrenciler pazarcılık mesleğini yakından tanıyacak hem de pazardan elde edilen gelir okula bağışlanacak.

AMAÇ ÖĞRENCİLERE AHİLİĞİ VE PAZARCILIĞI ÖĞRETMEK

Gölcük Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer  bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri okul bahçesinde Pazar tezgahı açma etkinliği hakkında yaptığı açıklamada, “Kendi bünyemizde geliştirdiğimiz Türkiye’de bir ilk olan eğitime katkı Ahiliği ve pazarcılığı tanıtma okul projemize 27 Kasım 2018 Salı günü Gölcük Saraylı İlkokulunda devam ediyoruz. Amacımız öğrencilerimize ahiliği ve pazarcılığı öğretmektir. Bu projenin bütçesi odamızın yöneticilerinden ve pazarcı esnafından karşılanıyor. Odamıza hiçbir yük getirilmiyor” dedi.

SATIŞIN BÜTÜN GELİRİ OKULA BAĞIŞLANACAK

Tuncer sözlerinin devamında,  “Saraylı İlkokulu bahçesine büyük bir pazar tezgahı kuracağız. Satışın tamamını da okula bağış edeceğiz. Öğrencilerimize pazarcılığın ne denli zor bir meslek olduğunu, zor şartlar altında para kazandığımızı göstermek ve kazandığımız bu parayı en kıymetli yere nasıl harcadığımızı göstermek istiyoruz. Böylelikle pazarcılık mesleğini sevdirirken; paylaşmanın, yardımlaşmanın da örneğini vermek istiyoruz. Bu sayede de öğrencilerimizin ihtiyaçlarına kullanılmak üzere okulumuza da maddi katkı sağlamış olacağız. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza ahiliği ve ticareti öğretmek istiyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

76 − 69 =