PAKETE TEPKİ

EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, açıklanan ekonomik pakete sert tepki gösterdi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’tan korona virüs nedeniyle açıklanan ekonomik önlem paketine sert tepki geldi. “İşçiye, emekçiye ne var?” diye soran Özüpak, “Yıllarca fazlasıyla hastalık primi ödedik, işsiz kaldık. GSS’ye zorunlu bırakıldık. Borçlandırıldık. Burada da ‘evde öl’ deniliyor.” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan EYTSYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, korona virüs nedeniyle “evinden çıkma” çağrısı yaparken, “Korona virüsünün yayılmaması adına çözüm evden çıkmamak ve hijyene önem vermek. Milletçe kurallara uyalım” dedi.

Korona virüs salgınında vaka sayısının her gün arttığına dikkat çeken Özüpak, “Korona önlem paketinde işçiye, emekçiye ne var?” diye sordu.

Özüpak, şunları söyledi:

‘EVDE ÖL DENİYOR’

“Özellikle özel sektörde, fabrikalarda çalışmak zorunluluğu için ya da iş yeri kapanan işçi, emekçinin hayatını sürdürebilmesi için ya da EYT’li olup yıllardır işsiz aşsız kalan kaderdaşlarımıza çözüm mü üretildi. Biz EYT’liler yıllarca fazlasıyla hastalık primi ödedik, işsiz kaldık. GSS’ye zorunlu bırakıldık. Borçlandırıldık. Burada da ‘evde öl’ deniliyor.

Bir parmak bal ile en düşük emekli maaşı bin 500 oldu. Asgari ücretin anlamını çözemedikleri de aşikar. Yetmez, yetmiyor. Dünya ülkelerinin uyguladıkları ekonomik paketlerde önce vatandaş deniliyor. Vatandaşının ayakta kalabilmesi için her türlü desteği sunuyorlar. Sağlık evet her şeyden önemli diyoruz .Milletçe mücadele etmemiz gereken bir illet oldu korona virüs. Ama ne var ki; Biz EYT’liler, işçi, emekçi halkı zaten açlıkla, sefaletle mücadele ederken sağlığımızdan zaten oluyoruz. Şimdi ise korona virüs salgını ile açıklanan paketle ‘kalan sağlar bizimdir’ denildi. Kısaca ‘yaşama’, bir an evvel öl deniliyor.

‘TALEBİMİZ SAĞLIKTAN KOŞULSUZ YARARLANMA’

Devletimizden talebimiz, aile bekamızın devamlılığının sağlanması adına elimizden alınan anayasal hakkımızın iadesi ve EYT’lilerin GSS dışı tutularak (borçlandırılmadan, GSS prim borçları şptal edilerek) ödenmiş yüksek primlerimiz sebebiyle korona virüsü test takip ve sağlık sorunlarımızdan koşulsuz faydalandırılmamızdır.. Vatandaşa destek verilecek ki; aile bekamız da, millet bekamız da, Devlet bekamız da daim olsun. İşçi, emekçiler olarak önce sağlık tedbirleri alınarak düşünülmek sonrasında borçlanarak değil, insanca yaşamak istiyoruz.”

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 + = 58