ÖZEL OKUL ÜCRETLERİNE NE KADAR ZAM GELDİ?

Özel öğretim kurumlarının 2023 yılı zam oranlarını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Hem 2023 yılı enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi bağlamında MilliEğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık” İfadelerini kullandı.

“Hem 2023 yılı enflasyon beklentisinin düşük olması hem de velilerimizin bu süreçlerde desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık.”

“Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğuyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler”

Özel öğretim kurumları yöneticilerinin yüzde 65 oranını yetersiz bulduğunu kaydeden Bakan Özer, “Özel öğretim kurumları yöneticileriyle de bu oranı konuştuk, tartıştık. Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğuyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben özgür bir şekilde görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim. Ama biz hem hükümet olarak hem de Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve TÜFE’yi dikkate alarak hem de velilerimizi destekleme anlamında böyle bir karar aldık. Bu kararı yarından itibaren uygulamaya sokmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

11 + = 18