Özel halk otobüsü devrildi: 27 Yaralılar var

 

İzmit’te kimyasal madde yüklü tankerin çarptığı halk otobüsünün devrilmesi sonucu 27 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kaza, İzmit Otogar Kavşağı mevkiinde meydana geldi. Kavşakta seyir halinde olan Mehmet Yıldız idaresindeki 41 UL 487 plakalı kimyasal madde yüklü tanker, kavşaktan karşıya geçen Erhan Bekmezci idaresindeki 41 J 0046 plakalı özel halk otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs devrildi. Olay sonrası bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada iki sürücü ve 25 yolcu olmak üzere toplam 27 kişi yaralandı.

İTFAİYE KURTARDI

Kısa süre sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri otobüsteki yaralıları çıkartmak için çalışma başlattı. Otobüsün ön camından içeri giren ekipler yaralıları tek tek dışarı çıkarttı. Olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri tarafından ilk olarak durumu ağır olan yaralılar ambulanslara taşındı. Yaralılar ambulanslarda yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan yaralılar ise kaldırımda oturarak sağlık ekiplerini bekledi. Daha sonra olay yerine sevk edilen ekipler tarafından diğer yaralılar da çevredeki hastanelere kaldırıldı.

VİNÇLE KALDIRILDI

Ekipler tarafından yapılan incelemelerin ardından kazaya karışan tanker olay yerinden uzaklaştırılırken, yan yatan özel halk otobüsünün kaldırılması için vinç çağrıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışma ile otobüs vinç yardımı ile kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. Tanker ve özel halk otobüsü sürücüleri ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ OTOBÜSÜMÜZDE

Kaza sonrası açıklama yapan İzmit Şehiriçi 5 Nolu Minibüsçüler ve Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Niyazi Yağız, “Temennimiz böyle olayların olmaması. Yaklaşık 20 yaralı var. İlk tespitlere göre önemli durumları yok. Geçiş üstünlüğü otobüsümüzde. Kamera görüntülerinde var. Önemli olan hiç kimseye birşey olmaması. Yolcularımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

IZMIT’TE TIR ILE CARPISAN HALK OTOBUSU DEVRILDI. KAZADA YAKLASIK 20 KISI YARALANDI. FOTOGRAF-DINCER AKBIR-KOCAELI-DHA
Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

56 − 51 =