O BÜYÜK CAMİA, MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİNİ BEKLİYOR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü, kıdemli astsubay ve emeklilere tazminat ödenmesi, göreve başlama dereceleri ve sicil affı konularında açıklamalarda bulundu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü’dan açıklama geldi. Tülü; “Kıdemli astsubay ve emeklilere tazminat ödenmesi, göreve başlama dereceleri ve sicil affı konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İlk olarak tazminat konusuna değinen Başkan Tülü, “1998 yılında çıkan tazminat kanununa istinaden devlet memurlarına, 2001 yılında da görevlerinden dolayı tazminat kanunu ile ilgili olarak albaylara tazminat verildi. O zamanki astsubaylara da bu tazminatın verilmesi, o dönemdeki hükümetten talep edildi ama o dönemin şartlarında, daha sonra verilmek üzere karar çıktı. Astsubaylar, oradaki maddeye ilave edilmedi” ifadelerini kullandı.
“DEVLETİ İDARE EDEN KİŞİLERİN VERDİĞİ SÖZLER KANUNDUR”
Başkan Tülü, “Defalarca hükümetler, Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı nezdinde taleplerimizi iletmiştik. Sonrasında seçim meydanlarında bu konu deklare edildi ama maalesef unutuldu. 2019 yılında Ankara Etiler Orduevi’nde yapılan toplantının sonucunda Milli Savunma Bakanı basına açıklama yaptı ve bu tazminatı en kısa sürede vereceklerini beyan etti ama bu zamana kadar değişen bir şey yok. Bu konuyla ilgili olarak gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerekse de Cumhurbaşkanımız tarafından verilen sözlerin hayata geçmesini istiyoruz. Umudumuzu kaybetmek istemiyoruz. Bizim geleneğimizde devleti idare eden kişilerin verdiği sözler kanundur ve bunun mutlaka yerine getirildiğini görmek isteriz” dedi.
“ANAYASADA EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI”
Göreve başlangıçtaki dereceler hakkında düşüncelerini ifade eden Başkan Tülü, “Göreve başlama dereceleri konusunda en son Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırlı olsun demişti ama tazminat konusunda olduğu gibi bu konu da gündeme gelmedi, hayata geçirilmedi. Genelde meslek yüksekokulu mezunları, devlet memurluğuna 9/2’den başlıyor. Ama astsubay meslek yüksekokulları mezunları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından 9/1’den göreve başlatıldı. Bu, anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı bir durum. Bu konunun bir an önce çözümlenmesini ve haksızlığın giderilmesini bekliyoruz. Bu konudaki mücadelemizi, istediklerimizi alana kadar devam ettireceğiz” dedi.
“ASKERİ PERSONELLER MUAF TUTULDU, YARARLANAMADILAR”
Başkan Tülü, “Özellikle 1970’li yıllardan bu yana hükümetlerin halk için çıkardığı af kanunlarından askeri personeller muaf tutuldu ve onlar bu kanunlardan yararlanamadı. Devlet memurları için defalarca sicil affı çıkarıldı ama askeri personel, bundan yararlanma imkanı bulamadı. Bu konuda yine eşitlik ilkesi çerçevesinde, sicil affının bizim arkadaşlarımıza sağlanmasını da bekliyoruz. Bu konu ile ilgili olarak oldukça fazla mağdur var. Bu konudaki taleplerimizin de bir an önce çözümlenmesini ve mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 + = 34