Modern, Çağdaş, Hayal Gibi Bir Proje Gerçekleşti

TÜRKİYE’DE BİR İLK

Modern, Çağdaş, Hayal Gibi Bir Proje Gerçekleşti

Gölcük Belediyesi’nin en prestijli Projesi olan ve Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan, Yeni Sanayi Sitesi inşaatı tamamlandı, sanayi esnafı yeni yerine taşındı ve esnaflar faaliyete geçti.

Gölcük Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte hayata gerçirdiği “ Gölcük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm” projesi başarıyla tamamlandı.  Bu kapsamda dükkanlar, hak sahiplerine ve dükkan satın alan esnaflara teslim edildi.

HAYALİMİZDİ

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “bu proje için, bizim hayalimizdi ve çok şükür biz bu hayalimizi gerçekleştirdik, Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirdik, ben Gölcük Belediye başkanınız olarak doğduğum, büyüdüğüm, yaşamaktan her zaman mutlu olduğum şehrim için kurduğum bu hayalimi gerçekleştirdim. Burada hizmet edecek, hayatına devam edecek tüm esnafımıza bol kazançlar diliyorum” dedi.

Hisareyn bölgesi, Yeni sanayi sitesinin, tamamlanması ile daha modern bir görüntü alarak Hisaryn’in yüzü adeta değişti.

Gölcük’ün yapılandırılmasında, “Denizevler ve Sanayi Kentsel Dönüşümü” projeleri Gölcük’ü  taçlandıran projeler olarak Gölcük tarihte yerini alacak.

Denizevler projesi de tüm hızı ile devam ederken an itibari ile çevre düzenlemesine başlanmıştır.

 

 

BÜYÜK PROJE 17 AYDA BİTTİ

Sanayi Sitesi 100 bin metre karelik çok büyük bir alan üzerine kurulan,  418 sanayi esnafının hizmet üretebileceği dükkandan oluşan, sosyal yaşam alanları ve ibadet alanları ile büyük bir kompleks, Gölcük esnafına ve halkına kazandırıldı. Estetik açısından da modern görünümü ile Hisareyn’e cazibe ve görsellik katan Yeni Sanayi Sitemizde hayat başladı.

TÜRKİYEDE BİR İLK

Gölcük Belediyesi, Kentsel Dönüşüm konusunda öncü oldu aslında, çünkü Kocaeli’de Kentsel Dönüşümle ilgili daha hiçbir proje başlamazken, Gölcük belediyesi “Denizevler ve Yeni  Sanayi Kentsel Dönüşümü” projelerini tamamladı.

Belediye marifeti ile kentsel dönüşüm projesi kapsamında ilk kez Türkiye’de böyle bir sanayi çarşısı hayata geçti. Ve Türkiye’e örnek olacak bir proje oldu.

Gölcük Belediyesi Kentsel Dönüşüm kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteği ile Gölcük eski sanayi çarşısının yerine Hisareyn bölgesinde yeni sanayi sitesinin yapılmasıyla birlikte dükkanların teslimleri yapıldı.

 

MODERN OTO GALERİCİLER SİTESİ

Bu projenin 2. Ayağı da Oto Galericileri idi. Yasa gereği ilçemiz içinde bulunan oto galericilerinin şehrin dışına çıkarılması gerekiyordu. O da oldu. Konsept içinde içinde ayrı bir havada inşaatı yapıldı ve tamamlandı. Gölcük Galericiler sitesi, çok modern 24 dükkandan oluştu.

Yeni dükkanlarına kavuşan esnaflarımız yeni yerlerine taşınmaya devam ediyor, yeni sanayi çarşısındaki dükkanlarına geçen bir çok esnaf faaliyetlerine başlarken iş yeri sahipleri yeni işyerlerinden çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

HABER: Tuğba ZEREN

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 5