MOBİL KISIRLAŞTIRMA HİZMETİ

Hayvanseverlerin taleplerine göre Büyükşehir Belediyesi mobil kısırlaştırma aracı ile hizmet veriliyor. Bu kapsamda 2018 yılı Haziran ve Kasım ayları arasında 490 kedinin kısırlaştırılması yapıldı.

Dişi bir kedi, her bir doğumda ortalama 4 – 6 yavru dünyaya getiriyor. Evlerinin önünde kedi besleyen vatandaşlar bu yavrulara bakamama gibi olumsuz bir durumla karşılaşıyor ve bu hayvanlar sokaklarda telef olabilme tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hem kedilerin hem de hayvanseverlerin bu durumlarla karşılaşmaması için, evinin önünde kedi besleyen vatandaşlara mobil araçlarla kedi kısırlaştırma hizmeti sunuyor. Bu kapsamda 2018 yılı Haziran ve Kasım ayları arasında 490 kedinin kısırlaştırılması yapıldı.

MUAYENE VE AŞIDAN SONRA KISIRLAŞTIRMA YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Tam donanımlı sokak hayvanları bakımevi ile Türkiye’ye örnek olan Büyükşehir Belediyesi, gezici kısırlaştırma aracı ile de hayvanseverlerin takdirini topluyor. Kedilerini kısırlaştırmak isteyen vatandaşlar, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hizmet veren mobil kısırlaştırma aracına kedilerini getiriyor. Öncelikle muayene edilen kedilere operasyon yapıldıktan sonra kuduz aşısı vuruluyor. Ayrıca kısırlaştırılan kedilerin yanında yaralı, hasta ve yavru kediler varsa ayrıca aşılanıyor.

KISIRLAŞTIRMA ÖNCESİ RANDEVU ALINIYOR

Kedilerini kısırlaştırmak isteyen vatandaşlar öncelikle kedilerin sokak hayvanı olduğuna dair ilçe belediyelerinden yazı alması gerekiyor. Alınan yazı sonrasında Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 0262 331 36 84 numaralı telefondan Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğüne bağlanarak randevu alıyor. Verilen saat ve tarihte, istenilen belgelerle kısırlaştırılacak kediler ile mobil kısırlaştırma araçlarının bulunduğu alana gidildiğinde gerekli operasyonlar yapılıyor.

 “KEDİ SAYISI ARTTIĞINDA BAKIMI ZORLAŞIYOR”

Mırnak ve Çaca isimli iki sokak kedisini besleyen ve kısırlaştırılmaları için İzmit 15 Temmuz Milli İrade Meydanında bulunan Mobil Kısırlaştırma Aracına getiren Gizem Nida Karayel “Benim aslında kediyi kısırlaştırma nedenim çok fazla yavrulamasından sonra kedilere bakamama endişem. Kedinin yemesi içmesi ve diğer bakımları zorlaşıyor. Sadece bu değil çok fazla yavru olunca çevre açısından bakımı da olanaksızlaşıyor. Bundan dolayı kısırlaştırmak daha iyi bir etken.” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR’İN BU ÇALIŞMASI İNSANLARI BİLİNÇLENDİREBİLİR”

Nida Karayel“ Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, sokakta yaşayan kediler için daha iyi olanaklar sağlanıyor. Birçok insan kedilere bakarken yavrulayacak, çoğalacaklar diye evinin önünde veya bahçesinde bakmak istemiyor. Büyükşehir Belediyesinin yaptığı bu kısırlaştırma insanları daha da bilinçlendirebilir. Kediler kısırlaştırdığında insanlar kedilere bakabilir ve devamında sahiplenebilir” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)