MİLLETVEKİLİ TÜRKKAN GÖLCÜKSPOR İÇİN KOLLARI SIVADI

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan 5 maddelik soru önergesinin cevaplandırılmasını talep etti

İYİ Parti  Kocaeli Milletvekili ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na soru önergesi vererek cevaplandırılmasını istedi. Türkkan verdiği önergede şu ifadelere yer verdi: “tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de uzun zamandır etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) salgını spor kulüplerini de fazlasıyla etkilemiş, maçlar seyircisiz oynanmaya başlanmış, birçok kulübün birden fazla sporcusu, antrenörü, yöneticileri ve çalışanları virüse yakalanmıştır. Bu nedenle sporcular uzun süre antrenmanlara katılamamış, müsabakalarda da mücadele edememiştir. Bu durum özellikle sporcular üzerinde olumsuz etki yaratmış, motivasyonlarını kaybetme noktasına kadar getirmiştir. Kocaeli’nin köklü kulüplerinden Gölcükspor da koronavirüs salgınından etkilenmiş, pandemi başladığından bu yana birçok futbolcu, antrenör ve yönetici virüse yakalanmış, bu durum takımın performansını olumsuz yönde etkilemiştir. TFF 3. Lig 3. Grup’ta yer alan Gölcükspor 37 yıldır mücadele ettiği lige veda etmiş ve Bölgesel Amatör Lig’e düşmüştür.

MÜSABAKAYA KATILMAK ZORUNLU

Ligin 1.ve 2.yarısında farklı talimat uygulanmış, ilk yarısında belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabaka ertelenirken, 2.yarısında talimat değişmiş, belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale gelmiştir. Müsabakaya çıkmayan takım hükmen 3-0 mağlup sayılmış, bu durum da haksız sonuçlar doğurmuştur. Ayrıca, 3.Lig maçlarının devam ettiği süre içinde Bölgesel Amatör Lig (BAL) transfer sezonunun Mart 2021’e kadar devam etmesi, transfer görüşmelerinin bu ligde 1 yıldır idmansız kalan futbolcu grubu yerine fiziki gücü yerinde olan 3.Lig futbolcuları ile yapılması, maddi güçlükler yaşayan 3.Lig kulüplerinin futbolcularına yapılan transfer teklifleri futbolcuların başka takımlara gitmesine neden olmuş ve motivasyonlarının kaybolmasına sebebiyet vermiştir.”

İŞTE TÜRKKAN’IN O SORULARI

1-Ligin 1.ve 2.yarısında neden farklı talimat uygulanmıştır, ilk yarıda takımlarda belli bir sayı üzerinde çıkan pozitif vakalarda müsabaka ertelenirken, 2.yarıda talimat neden değişmiş ve belli bir sayı üzerinde pozitif vaka çıksa dahi müsabakaya katılmak zorunlu hale gelmiştir? Bu karar hangi doğrultuda alınmıştır?

2-Bu kararların kulüpler üzerinde olumsuz etki yaratacağı ve birçok kulübün bu nedenle mağduriyet yaşayacağı düşünülmemiş midir?

3-3.Lig maçlarının devam ettiği süre içinde Bölgesel Amatör Lig (BAL) transfer sezonunun Mart 2021’e kadar devam etmesinin gerekçeleri nelerdir? Transfer görüşmelerinin bu ligde 1 yıldır idmansız kalan futbolcu grubu yerine fiziki gücü yerinde olan 3.Lig futbolcuları ile yapılmasının kulüpler için yaratacağı olumsuz sonuçlar düşünülmemiş midir?

4-Sporda adaleti sağlamak ve Gölcükspor gibi pandemi nedeniyle ligden düşme noktasına kadar varan mağduriyetler yaşayan kulüplerimizin tekrar eski başarılı günlerine dönmesi için bir fırsat yaratılması adına geçtiğimiz sezon pandemi koşulları nedeniyle alınan ligden düşmenin ertelenmesi kararının 1 sezon daha uygulanması düşünülmekte midir, Bakanlık olarak bu yönde bir çalışma yapılması ve böyle bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gündemde midir?

5-Sözü edilen mağduriyetlerin giderilmesi konusunda Bakanlık olarak birtakım yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi düşünülmekte midir, bu düzenlemeler neler olacaktır?

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 3 = 7