METEOROLOJİDEN SARI KODLU UYARI

Kocaeli dahil 37 kente sarı kodlu uyarı!

Yurt genelinde yaşanan sağanak yağışlar devam ederken Meteorolojiden 37 kent için ‘sarı’ kodlu uyarı geldi. Bu şehirler içinde Kocaeli de yer aldı

Meteoroloji’den  yağmurlu havalar için  uyarılar gelmeye devam ediyor. Son yapılan uyarıya göre bugün 37 kentte gök gürültülü sağanak bekleniyor. Bu kentler içinde Kocaeli  de var.

UYARI YAPILDI
Yetkililer ise, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Yağışlı hava Kocaeli’yi terk ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü,   Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, bugün gece yarısından sonra ve yarın Marmara Bölgesinde; Kocaeli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Yalova ve Sakarya’da yerel  kuvvetli ve gök gürültülü yağış beklendiği belirtildi.

Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yağışlı havanın gece yarısından itibaren Kocaeli’yi terk etmesi bekleniyor. Önümüzdeki haftanın parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor. Sıcaklıklar 26-27 civarında olacağı tahmin ediliyor.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

3 + 2 =