Meteoroloji uyardı! TOZ TAŞINIMI GÖRÜLECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 Ekim 2020 hava durumu tahminlerini açıkladı. 10 il için sağanak yağış uyarısında bulunan MGM, aynı zamanda Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege’de Afrika kaynaklı toz taşınımı görüleceğini belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzeydoğusunun parçalı, yer yer çok bulutlu, Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van çevreleri ile Muş’un doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Rize il geneli ile Trabzon’un doğu, Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege’de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı görülmesi bekleniyor.

 

SICAKLIKLAR NASIL OLACAK?

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam edeceği, batı kesimlerinde mevsim normallerinin 4-6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ülkemizin batı kesimlerinde güneyli, doğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzey, kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi beklenmektedir.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

66 − = 59