Mengüç: Âşık ben değil, sen diyebilendir

  1. Kocaeli Kitap Fuarı’ndaki söyleşisinde aşkı anlatan Müzisyen Hakan Mengüç, aşkın “ben değil, sen” diyebilmek olduğunu vurguladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 13. Kocaeli Kitap Fuarı’na katılan müzisyen Hakan Mengüç, “Kalbin Uyanış”  adlı bir söyleşi gerçekleştirildi. Kocaelililerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşisine ney taksimi ile başlayan Mengüç, dünyanın pek çok noktasında ney üflediğini söyledi.

 

AŞK ANLATILMAZ, SADECE YAŞANIR

Akçakoca Konferans Salonu’ndaki söyleşinde aşkın yolculuğunu anlatan Mengüç, “Dergâhlara alınacaklara âşık olup olmadıkları sorulurdu. Âşık olmayanlar dergâha alınmazdı. Ancak âşık olan birisi verilen emeği anlayabilir. Sufizmde âşıklar pervane kelebeklerine benzetilir. Işık gördüklerinde muma doğru, ateşe doğru giderler. En güzel âşıklar olarak tanımlanmışlardır. O kadar âşıklardır ki artık kendi bedenlerinden vazgeçmişlerdir. Âşık ben değil, sen diyebilendir. Aşk anlatılmaz, sadece yaşanır” dedi.

 

LEYLA’DAN VAZGEÇMEDEN MEVLA’YA VARILMAZ

Konuşmasına devam eden Mengüç, “Dünyanın pek çok noktasında neyi üfleme fırsatı buldum. Hayatlarında hiç duymamış olsalar da herkes de aynı tesir bıraktığını gördüm. Yaradan ile bütünleşmeyi istiyoruz. Ondan ayrı kaldıkça hiçbir haz bize O’nun tadını vermiyor. Farklı şeylere yönelerek aynı tadı almaya çalışıyoruz. Onların da elbette hayatımıza kattığı şeyler vardır. ‘Leyla’dan vazgeçmeden Mevla’ya varılmaz’ deriler” ifadelerini kullandı. Konuşma aralarında ney üfleyen Mengüç, kendisini dinleyenlerin gönüllerine dokundu.

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

78 + = 87