Mekke’nin fethi kutlamalarına katılım yoğun oldu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gölcük Şubesi, Mekke’nin Fethi Programı düzenledi.

Programa Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Başkanı Remzi Kaya, Saadet Partisi Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Yeniden Refah Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Ergün ,Gölcük Ziyaretliler Eğitim ve Kültür Merkezi Derneği Başkanı Seyfettin Öztürk, Gölcük Konyalılar Derneği Başkanı Nuri Akyol, Tügva Gölcük İlçe Başkanı Ebubekir Ulufer ,Gölcük Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Doğan , Adnan Menderes İmamhatip Lisesi Müdürü Hayrettin Tan ve çok sayıda davetli katıldı.

Mekke’nin fethini yad ediyoruz

İstiklal Marşı ile başlayan program Anadolu Gençlik Derneği tanıtım sinevizyonunun izlenmesinin ardından konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Gölcük İlçe Başkanı Ferhat Bozkurt günün anlam ve önemine yönelik konuşma gerçekleştirdi. Başkan Bozkurt “ Her yıl aynı anda aynı saatte yaptığımız  Mekke’nin Fethi Programının gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bulunduğumuz çağda kimileri zevk ,eğlence içinde geçirip, kimileri de ertesi sabaha ulaşabilir miyim diye hayıflandığı dönemdeyiz. Biz Anadolu Gençlik Derneği (AGD)  mensupları olarak üzerimize düşeni yerine getirmemiz gerektiği bilincindeyiz. Fetih üzerine hazırlanmanın ve yeni fetihler gerçekleştirmek gerektiğini inanıyoruz. Özellikle insanlık tarihine altın harflerle yazmış olan ve İslam’ın hak, merhamet ve insani vasıfları hatırlatan Mekke’nin Fethini yad ediyoruz. Hayra kapılara açan bu fethi, rahmet,bereket ve insanlığı yeniden buluşturması, her inançtan mezhepten insanların adil yaşama kavuşması demektir. Bizim tarihimiz öyle şanlı ve ulu ki Müslümanların girdiği o topraklar her zaman huzurla dolmuştur. İslam dünyasının tüm insanlığa kucak açıp hoş görülü bir kültürün hiç şüphesiz kaynağı Peygamber Efendimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV) ‘dir.Allah peygamberimizin gösterdiği yoldan ve fetih idrakinden hiç birimizi mahrum etmesin. Katılımlarınızdan dolayı her birinize teşekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

Mekkenin fethini şükranla yad ediyorum

Programın akışı Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in konuşmasıyla devam etti. Başkan Sezer, ”Sayın Kaymakamım, değerli siyasi parti başkanları , değerli STK yöneticileri  ve çok değerli vatandaşlar, bu anlamlı günde bizi davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim. Bizler Mekke’nin Fethi için buradayız. Ben “fetih” ve “işgal” kelimelerine  dikkat çekmek istiyorum. Fetih bir bölgeyi sahiplenme yurt edinmedir. İşgal ise bölge insanına zulmetmektir.Hakka hukuka aykırıdır. Bizim ecdadımız İstanbul’u fethetti. Mekke’yi fethetti. Ve buraları yurt haline getirdi. Şuan bulunduğumuz dünyaya baktığımızda emperyalist saldırıların bütün İslam ülkelerine yönelik olduğunu görüyoruz. Geçmişte haçlı seferlerini, Moğol istilalarını yaşadık ancak milli birlik ve bilincin sahip olan milletimiz tarafından tekrar geldikleri yere geri gönderildiler. Dün olduğu gibi bugün de her türlü saldırıyı Allah’ın izniyle bertaraf edecek güçteyiz.  Tarihten çıkardığımız sonuç biz kendi kültürümüze tarihimize sahip çıktığımızda emperyalistlerin başarılı olması mümkün değildir. Mekke’nin Fethinin  şükranla  yad ediyor herkese saygılarımı sunuyorum “ diyerek sözlerini tamamladı.Program

 

Halıdere Düş Treni Ana Okulu öğrencilerinin Sema gösterisi ile devam etti. Akabinde Kuranı Kerim okuma  Türkiye birincisi Uğur Ayvaz, Kuran’ı Kerim tilaveti etkinliğini gerçekleştirdi. Etkinlik Naatı şerif icrası, oratoryo, şiir dinletisi ve genç sada ilahi grubunun konseri büyük beğeni topladı. Program ödül töreniyle son buldu.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

2 + = 11