MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞIMIZI KALEMİYLE DEĞİL, YÜREĞİYLE YAZMIŞTIR

2021 yılının Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı olması nedeniyle açıklamada bulunan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer:

“Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal Savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştiren fikir ve edebiyat insanı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy; bu toprakların ruhunu, rengini ve aziz milletimizin benliğini yansıtan İstiklal Marşı’nı kalemiyle değil, yüreğiyle yazmıştır.

Korkma! Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak…” dizeleriyle başlayan ve Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olan, Mehmet Akif Ersoy’u her zaman minnetle ve saygıyla anıyoruz.

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, hem bir şair, hem bir münevver, hem bir dava ve eylem adamı olup, milli mücadele esnasında önemli görevler üstlenmiştir. Eserleriyle, vaazlarıyla milli mücadele ruhunu ateşleyerek, bağımsızlık sürecine eşsiz katkılar sağlamıştır.

“Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilal uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor!” diyerek, Türk Milleti’nin hislerine tercüman olduğu “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri, bir şiir olmaktan öte, Türk Milleti’nin belleğinde derin izler bırakan Çanakkale Savaşı’nın çetin koşullarını da göz önüne seren bir belge niteliğindedir.

Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ…

Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer;

O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkâz-ı beşer…

Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak,

Boşanır sırtlara, vâdîlere, sağnak sağnak” dizeleriyle o günleri anlatmıştır.

 

Ardında eşsiz eserler bırakan Mehmet Akif Ersoy, inanıyorum ki asla unutulmayacak, eserleriyle milletimizin ruh köklerini beslemeye, dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğimizi aydınlatmaya devam edecektir. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

50 − 47 =