Matematik Durağı törenle açıldı

Gölcük Donanma İlkokulu’nun “Durak’ta Matematik” projesinde Gölcük’ün 10 işlek durağında Matematik Durağı yapıldı.

Gölcük Donanma İlkokulu öğretmeni Zübeyde Erişik’in projesi olan “Durakta Matematik” Gölcük’te düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. Törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Okul Müdürleri öğrenciler ve veliler katıldılar.

Programda ilk söz alan Proje öğretmeni Zübeyde Erişik konuşma yaptı Erişik konuşmasında şunları dile getirdi Erişik “İlimiz bu projeyi konuşuyor, 54 il ve ilçe bu projeyi hayat geçirdik bugünde burada Gölcük Şubesinde bu projemizi hayata geçiriyoruz, bu projenin amacı 7’den 70’e bütün halkımıza matematiğe dahil etmek matematiğin sadece okulda 4 duvar arasında değil durakta, çarşıda, meydanda her yerde olabileceğini göstermektir, matematiğin hobi değil hobiye dönüşebilmesini sağlamak içindir projenin sahibi Osmaniyeli Mukaddes Garip öğretmenimizin projesi resimleyerek görselleyerek, öğrencilerimizin vatandaşımızın dikkatini çekmektir bugün de burada katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Programda daha sonra Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Bunu bir oyun haline getirmemiz lazım ki daha kalıcı olsun ve matematiğin görsel olarak anlatılmasıydı ben bu korkulu rüyamızın giderek daha şirin ve daha kalıcı olması noktasında ki çabalardan dolayı ekibimize teşekkür ediyorum. İnşallah Gölcük’te matematik daha sevimli hale gelecek ve korkulu rüya olmaktan çıkacak öğretmenlerimizin dediği gibi fobi değil hobi olacak bundan sonraki projelerinde başarılar diliyorum”

 

Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Tektaş “Matematik hayatımızın her alanında bulunmakta dolayısıyla bunu en iyi şekilde geliştirebilmek ve bunun korkulacak bir şey olmadığını öğretmemiz gerekiyor. Bu iş için değişik bir proje geliştirmişler kendilerini tebrik ediyoruz” dedi.

Son olarak ise Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut söz aldı Karabulut konuşmasında şunları dile getirdi Karabulut “Sevgili öğrenciler sevgili mesai arkadaşlarım, bu güzel projede hep birlikte olmaktan çok memnun kaldım, Matematik bilimleri sosyal bilimler içerisinde matematiği hayatımıza katmak güzel bir çalışma olacaktır, bu güzel projeyi bende eğitim adına her zaman destekliyorum” dedi.

Durak Matematiği’nin Gölcük Amiral Sağlam Caddesi üzerindeki Ziraat bankası önündeki durakta törene katılan protokol ve öğrencilerle birlikte hayırlı olsun dilekleriyle kesildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 10 = 12