LÜTFİYE KÖYÜNDE 150 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Ülkede yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Lütfiye Köyünde 150 fidan toprakla buluştu.

Fidan Dikimi Etkinliğine İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, Öğretmenler, Okul Müdürleri ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Gölcük Orman İşletme Müdürlüğü yaptığı açıklamasında; “81 ilimizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan etkinlik çerçevesinde Lütfiye Köyünde 150 öğrencinin katılımı ile 150 fidan dikimi gerçekleştirildi.

“HER ÖĞRENCİMİZİN BİR FİDANI OLMASI SAĞLANIYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” projesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Öncülüğünde 10 Milyon Öğrenci 10 Milyon Fidan dikimi kapsamında Lütfiye köyünde 150 ağaç fidanı dikildi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptığı açıklamada ; ”Orman yetiştirmek kutsal bir görevdir. Genç nesillerin bu konuda bilgilenmesi ve sahiplenmesi Ülkemiz için çok önemli. Sizler de biliyorsunuz ki ağaçlar toprak kaybını önleyen en önemli unsurlardır. Amacımız yeşili ve ağacı çoğaltmak, orman sevgisini aşılamak. Sevgili çocuklarımıza ağaç ve orman konusunda bilinç oluşturmayı ve onları koruma duyarlılığını geliştirmeliyiz. Bu faaliyet şu anda tüm Türkiye’de düzenlendiğini düşündüğümüzde ne kadar büyük bir ağaçlandırma çalışması olduğu daha iyi anlaşılacaktır. Her Öğrencimizin artık bir fidanı olacak. Biz ülke vatandaşı olarak ormanlarımızın gelişmesi için her türlü ormanlarımızı korumalıyız” dedi.


 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

10 + = 20