LÜTFEN FARKLILIKLARA SAYGILI OLMAYI ÖĞRETİN

+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin abanoz, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününün önemini anlattı.

Abanoz; 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Gününe Neden Görüldüğünü Biliyormuydunuz ?
+1 Kromozom sayesinde farklı görüldükleri için engellendikleri için
Yapamaz,beceremez,olmaz denildiği için..
Halbuki hepimiz birbirimizden zaten farklı değil miyiz ?
Her birimizi farklı kılan, özel yapan, farklılıklarımız değil mi?
Her çocuk hakları ile doğar
Ön yargılar nedeniyle engellenen down sendromlu bireylerin, pozitif ayrımcılıkla yaşamın her alanında bizlerden daha çok hakları vardır. Fakat bakış açısı nedeniyle uygulamalarda zaman zaman  maalesefki sorunlar yaşanabiliyor.
Bizler çocuklarımıza iyi bir eğitim alabilmeleri içindonanımlı okul alternatiflerini değerlendirip,en iyi okul seçimini yapmaya çalışırken down sendromlu çocuğu olan aileler okul çağına gelen çocuğunu kabul edecek okul ve öğretmen arayışı ile birçok okul geziyor.
Kabul edilmeyen çocukların ve ailelerinin nasıl kırıldıklarını örselendiklerini nasıl gözyaşı akıttıklarını tahmin edebiliyormusunuz..

Her çocuk kendi gelişiminde ilerlerken down sendromlu çocuklarımızın gelişimine destek olmak için ilk aylardan özel eğitim,konuşma terapisi,fizyoterapi eğitimlerine aileler ile başlanmaktadır.
En önemlisi de nedir biliyor musunuz?
Down sendromlu olan çocukların, kardeşlerinin, abilerinin yada ablalarınında down sendromlu kardeşlerin çocukluğunu hediye etmesidir.
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık gününde ;
Çocuklarımıza,komşularınıza,ailelerinize,eşinize,dostunuza.topluma eğitimden tutun istihdam edebilmelerine kadar.Parkata salıncakta,markette,berberde,toplu taşıma araçlarında,okullarda,sınıflarda,kısaca hayatın her alanında
LÜTFEN FARKLILIKLARA SAYGILI OLMAYI ÖĞRETİN
UNUTMAYIN!! ONLARIN SEVGİSİ DÜNYAYA YETER…
Sadece 1 Gün değil her gün yanınızdayız
+1 Fark ile Gölcük Down Sendromlular
Dernek Başkanı
Değirmendere Down Cafe Kurucusu
Belgin ABANOZ

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

55 + = 60