Leyla Atakan mezarı başında anıldı

İzmit’in ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan vefatının 49. Yıl dönümünde mezarı başında anıldı

2 Haziran 1968 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı seçilen ve ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Atakan 1971 yılında bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Atakan bugün İzmit Belediyesi’nin düzenlediği anma programı kapsamında mezarı başında anıldı.

Programa İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İl Başkanı adayı Hikmet Erenkaya, CHP İl ve İzmit İlçe yöneticileri, İYİ Parti İl yöneticileri, Leyla Atakan’ın ailesiyle yakınları, İsmail Kolaylı’nın oğlu Kadir Kolaylı, eşi Gül Kolaylı, torunu İsmail Kolaylı, Feridun Özbay’ın oğlu Birol Özbay, Abdurrahman Yüksel’in oğlu Nezih Yüksel katıldı.

ÇOK GÜZEL ESERLER BIRAKTILAR

Leyla Atakan’ın kabri başında Yeni Cuma Camii İmam Hatibi Ali Gülmez Kuran Tilaveti verdi. Ardından Atakan ve arkadaşları için dua edildi. Daha sonra İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuşma gerçekleştirdi. Hürriyet, “Leyla Atakan ve arkadaşları İzmit’e çok güzel eserler bıraktı. O hatırları yaşatmak ve onların sosyal belediyecilik anlayışını devam ettirmek bizim yol gösterici haritamızdır. Onları her sene anmak bizim boynumuzun borcu. Çünkü onların bu kente yaptıkları çok büyük” ifadelerini kullandı.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

9 + 1 =