KÖYLÜNÜN HAKKINI KORUYAN MECLİS ÜYESİNE TEHDİTKAR CEVAP!

Gölcük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, dün Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer başkanlığında, Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda yapıldı. Toplantı öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda ve akabinde de İstiklal Marşımız okunarak başlayan meclis toplantısında görüşülen 6 maddenin tamamı oy birliği ile kabul edildi.

 Gölcük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı’nda Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük belediyesi meclis üyesi Savaş Toprak’ın konuşması sonrası CHP Gölcük Belediyesi  Meclis Üyesi Pınar Naak, tehditkâr bir cümle kurdu mecliste, “Meclisimizin tavrı değişecekse bu tavra uyum sağlarım” ifadesini kullanan meclis üyesinin bu tavrı pek hoş karşılanmadı.

TOPRAK’IN KONUŞMASI

MHP Gölcük belediyesi Meclis Üyesi Savaş Toprak’ın konuşması;

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizin yüreğini yakan önemli bir süreç yaşandı. Gara bölgesinin bölücü terörden arındırılması için Pençe Kartal-2 harekatı düzenlendi.  Bu operasyon esnasında meydana gelen çatışmalarda Yüzbaşı Ertuğ Güler, Yüzbaşı Burak Coşkun ve Astsubay Kıdemli Çavuş Harun Turhan ile .”kahpece, alçakça pusu kurularak kaçırılan ve rehin tutulan 13 vatan evladının elleri bağlı infaz edilerek şehadete erişmişlerdir.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.

“Onlarca yıldır asker-sivil, kadın-erkek, genç-yaşlı ayırt etmeden katliam yapan; beşikteki bebeklere kurşun sıkacak kadar zalimleşebilen bu örgüt, şimdi de çeşitli algı oyunlarına hazırlanmaktadır. Böylesi çetin bir zamanda tüm vatandaşlarımızın ve tüm siyasilerin asli vazifesi, terörizmin kirli propaganda mekanizmasına baş eğmemektir. Muhalefet olsun, iktidar olsun, bu milletin bütün temsilcileri ; bu milletin evlatlarını şehit eden PKK isimli emperyalist maşası çeteye karşı tavır koymalıdır.

Sayın başkan, değerli meclis üyeleri;

Bugün 30 büyükşehir belediyesini yakından ilgilendiren bir konunun ayrıntısına girmek için söz almış bulunmaktayım.

Beynimizin gri noktalarını çalıştırırsak geçen ayki meclis gündemini göz önüne getirmek çok kolay olacaktır.

İyi parti meclis üyemiz millet ittifakı adına kırsal mahalle yasasının ilçemizde gündeme alınmasıyla ilgili bir önerge verdi.

İlgili önerge Türkiye Büyük Millet Meclisin de, Cumhur ittifakı millet vekillerinin yani Milliyetçi hareket Partisi ve Ak Parti millet vekillerinin çalışması neticesinde

Çiftçilerimizi, hayvancılık yapanları desteklemek için Kırsal Mahalleleri içeren ve devamında yasalaşan konu ile ilgiliydi.

Bu önerge ile millet ittifakı işte bu yasanın ilçemizde uygulanmasını talep etti.

Peki bu yasa tasarısı neyi öngörüyordu,

Kısaca bir açıklama getirmek istersek, çiftçimize hayvancıya kısacası milletin efendisi köylümüze ucuz suyu, mera alanlarının kullanımını, imar muafiyeti gibi konuları

Öncelikle bu konunun Türkiye Büyük Millet meclisi gündemine gelmesi için çaba gösteren ve meclisten geçmesini sağlayan cumhur ittifakı millet vekillerine teşekkür ederim.

Esasında geçen ay ki mecliste konuyu gündeme taşımaya çalışan iyi parti ve millet ittifakına da teşekkür etmek isterdim; .Ama edemiyorum.

 Neden mi?

Her ne kadar geçen ay ki meclis toplantısında iyi parti meclis üyesi önerge verdiyse de Türkiye Büyük Millet Meclisin de bu yasa tasarısı CHP, İP.,HDP vekillerinin tamamı ret oyu verdi.

Yani CHP Türkiye Büyük Millet Meclisin de Çiftçiye ucuz suya hayır dedi

İP: Türkiye Büyük Millet Meclisin de hayvancının faydasına olan bu tasarıya hayır dedi.

HDP den zaten bahsetmiyorum.

Kısacası millet ittifakı hayır dedi o yüzden teşekkür edemiyorum.

Millet ittiffakı meclis üyelerinin genel merkezlerinin köylüye hayır diyen tavrına rağmen konuyu gündeme getirmesi bir bilgi eksikliğimidir?

Yoksa yerel siyasette oy hesabı ile ilgilimidir? Merak etmekteyim.

KULLANDIĞINIZ RED OYUNU HER FIRSATTA HATIRLATACAĞIM

Bu yüzdenedir ki ;

Teşekkür edemeyeceğim gibi…Milletin efendisi köylüye, çiftçilik yapan, hayvancılık yapan, rızkını topraktan çıkaran ve bizlerin evine o lezzetleri sunmak için her şeyini ortaya koyan köylümüze onlar için kullandığınız ret oyunu, hayır oyunu her fırsatta anlatacağım.

Bu konu ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi gölcük ilçe teşkilatımızın uzun süredir yaptığı çalışmalar konuyla ilgili her kesimin malumudur.

Köylerdeki okulların açılması, köylerin yeniden ihya edilmesi, üretim ve istihdamın teşvik edilmesi ile ilgili ilçe başkanımızın yerel basına beyanları ilgilenen herkes tarafından bulunabilir.

Cumhur ittifakı ilçe teşkilatlarının ve cumhur ittifakı belediye başkanımızın değerli çalışma arkadaşlarıyla birlikte ilçemizde bulunan tüm köylünün yararına olacak çalışmayı önümüzdeki günlerde meclisin gündemine alacağını temenni ediyorum.

 

Başkomutanım, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Atatürk’ün dediği gibi Köylü Milletin Efendisidir. Sözünü hamaseten kullanmadan, gerçekten anlayan bir Türk vatandaşı olarak milletin efendisi köylümün önünde, eğiliyor, yüce meclisimizi saygıyla selamlıyorum…

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” ifadelerini kullandı.

 Şimdi sizlerle  MHP Meclis Üyesi Savaş Toprak İle CHP Meclis Üyesi Pınar Naak arasında geçen diyaloğu paylaşıyoruz.

 Cevaben, Gölcük Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Naak;  Kaçırdığı bir şey var,  yasa tasarısından bahsetmeden önce köylerin mahalle olması konusunda en çok konuşan ekibiz aslında, olmasın diye kendini öldüren tek tek konuşan muhalifiz, hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. O dönem meclis üyesiydim, arşivlere bakabilirsen eğer dedi.  Torba yasa ile geldiği için hayır dendi.  O dönem böyle geçti ifadelerini kullandı.

Gölcük belediyesi meclis üyesi Savaş toprak ise cevap olarak 2012 yılında çıkarılan yasaya meclis üyemiz geri döndü ben o dönemde meclis üyesi değildim. Ben Ekim ayında meclise gelen 2020 yılının ekim ayında meclisinde gelen vatandaşın yararına olmayan hiçbir şey yok, ama her zaman olduğu gibi hem köylümüze hayır diyen bir Millet İttifakı var! Dedi.

CHP MECLİS ÜYESİ NAAK;

Eğer biz bu şekilde birbirimizle sataşmaya devam edeceksek, halkın oylarıyla büyük millet meclisinde bizleri temsil eden milletvekillerini yok sayıp Gölcük ilçesinde kendi çevremizde devam edeceksek, bundan sonra bende aynı tavra dönerim dedi.

SAVAŞ TOPRAK;

Milletin seçtiği milletvekilleri milletin menfaatine çalışmak zorundadır ve biz de burada seçilmiş insanlar olarak vatandaşımızın hakkını korumak ve savunmak durumundayım dedi.

CHP MECLİS ÜYESİ NAAK’IN SON CÜMLESİ ŞÖYLE OLDU

CHP meclis üyesi bu söze cevaben meclisimizin tavrı değişecekse bu tavra uyum sağlarım cevabını verdi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 5 = 5