KOCAELİ’Yİ KORKUTAN DEPREM AÇIKLAMASI

İstanbul Silivri’de 26 Eylül’de yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından dün Yalova’da yaşanan 4 şiddetindeki deprem de Kocaeli’de hissedilmiş ve paniğe yol açmıştı. 17 Ağustos 1999 tarihinde merkezi Gölcük olan ve asrın felaketi diye adlandırılan, binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz 7.4 şiddetindeki depremi, 20 yıldır hafızalarından silemeyen Kocaelililer, komş illerde meydana gelen depremler nedeniyle tedirgin. İçinde insanların yaşadığı orta hasarlı ve ağır hasarlı binaların yer aldığı kentimizde, deprem gerçeğini hatırlatan bu depremlerin ardından yapılan büyük deprem beklentisine dair açıklamalar, bu tedirginliği daha da artırıyor.

SİLİVRİ İLE ALAKASI YOK

Deprem uzmanları, büyük deprem beklentisini Marmara eksininde ele alırken vatandaşlar ise “Büyük İstanbul depremi yaklaşıyor” şeklinde yorumluyor bu depremleri. Yalova’daki depremin ardından bir televizyon programında konuşan İTÜ Öğret Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, bu depremin Silivri’de yaşanan depremin fay hattında olmadığını dile getirdi, İstanbulluları bir nebze rahatlattı ancak korkuyu Kocaelililerin içine saldı. Tüysüz, Yalova’daki depremin 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin yaşandığı fayda yaşandığını söyledi.

17 AĞUSTOS’UN FAY HATTINDA

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Yalova açıklarında meydana gelen ve İstanbul’da hissedilen 4,0 büyüklüğündeki depremin 26 Eylül tarihinde Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem ile ilişkisi olmadığını bildirdi. Tüysüz, Yalova açıklarında meydana gelen depremin 17 Ağustos 1999’daki depremin fay hattında kırıldığını ve artçı sarsıntıların devam ettiğini sözlerine ekledi. Bu depremin, 7 şiddetinin üzerindeki bir depremi tetikleyip tetiklemeyeceğine dair bir açıklama ise yapılmadı.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 4 = 1