Kocaeli’de örgütüne dev operasyon: 33 gözaltı

Kocaeli merkezli, İstanbul ve Balıkesir’de de faaliyet gösteren dev suç örgütüne bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. Yapılan operasyonda 33 kişi gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Kom Şube Müdürlüğü, ihaleye fesat karıştırma ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; İcra müdürlüklerinin düzenlemiş olduğu taşınır ve taşınmaz mallar için yapılan ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, bu gruptaki şahısların ihalelere katılım sağlayan şahıslar ile ihale öncesi irtibat kurarak şahısların ihaleye girmesini engelledikleri ya da ihalelere girmeme karşılığında ücret talep ettikleri anlaşıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında suçları tespit edilen Kocaeli’de ikamet eden 28, İstanbul’da ikamet eden 4 ve Balıkesir’de bulunan 1 kişi olmak üzere toplam 33 şüpheli şahsın yakalanması için bu sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 33 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İkametlerinde yapılan aramalarda atılı suç ile ilgili dokümanlar, notlar belgeler ve dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahısların, tahkikat işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevki yapılacağı öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

72 − 71 =