KOCAELİ’DE KADININ GÜCÜ

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformunun bağış gecesinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kavgadan beslenenlere fırsat vermeyeceğini, yer gök yarılsa kadınlara destek olacağını söyledi

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremin ardından kurulan Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu üyeleri, Hatay’daki ikinci projeleri için bir araya geldi. Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleşen bağış gecesinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Toplumsal dayanışma kabiliyetiniz yoksa birileri buradan yapıyorsa o zaman iş kolay oluyor. Bu şehirde 2 milyon kişi yaşıyor. Kişi başı 1 TL verse 2 milyon TL. İşte bu sivil toplumun gücüdür. Bana bu konu geldiğinde kermes yerine yardım kampanyası yapın üstünü ben tamamlayayım dedim. Olur mu dediler oldu. Bir daha yapacağız dediler. Şimdi de okul yapalım dediler. Yaparlar mı bence yaparlar. Biz siyaset yapıyoruz, bunun dışında bizim insan yanınız var. Siyasetin dışında hayatın içinde alanlar var. Siyasetçiler bazen bunu yapmayı kenara bıraktığında şehirde güzellikler yeşeriyor.

BİR ARAYA GELMEYİ BAŞARIYORLAR

Bu hanımefendiler de başka başka siyasetleri var ama bir araya gelmeyi başarıyorlar. Genellikle ihtilaflardan kavgadan beslenenler hep oluyor, bunlara fırsat vermemek gerekiyor. Buna liderlik etmek gerekiyor. Yer gök yerinden oynatılsa ben bu iyilik hareketine destek olurum. Kim gelirse benim onu desteklemem gerekir. Beğenen beğenir. beğenmeyen beğenmez. Kocaeli’de biz depremi yaşadık Maraş’ta yaşadık. Birbirimize sıkı sıkı tutunduğumuzda nelerin olduğunu gördük. Şimdi de aynısını yapmalıyız. İyiler de kötüler kadar cesur olsa herşey daha iyi olacak. Ben bu harekete büyük destek bekliyorum. İyiye destek olun. Bu bir lütuf değil bu bir borç. Sizin için belki yeni bir okulun yapılması hayatınızı değiştirmez ama oradakiler için çok anlam ifade ediyor.”

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)