KOCAELİ’DE İŞSİZLERE UMUT OLACAK FUAR BAŞLIYOR

 

Kocaeli İnsan Kaynakları İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri KOİF 2018’in tanıtım toplantısı Antikkapı’da İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuar 5-7 Nisan tarihleri arasında olacak.

 

 

 

Türkiye’nin öncelikli sorunları arasında yer alan iş ve işsizlik sorununa teknik, sistematik ve bilimsel bir yaklaşımla her yıl gerçekleştirilen KOİF’in bu yıl 17’si düzenlenecek. KOİF 2018’de İstihdam Seferberliğinin ikinci fazı kapsamında Kocaeli Valiliği koordinatörlüğünde; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Sanayi Odası ve Kocaeli Ticaret Odası destek veriyor. Fuar kapsamında işçi arayan firmalar ile iş arayan vatandaşların bir ara getirilmesi hedefleniyor. KOİF 2018’de değişik olarak engelli olup da iş arayan vatandaşlar, engelli istihdam etmek isteyen iş yeri temsilcileri ile özel olarak görüştürülecek. Kocaeli’nde kayıtlı işsiz sayının ise 53 bin olduğu ifade edildi.

 

 

img_5134.jpg

 

3 GÜN SÜRECEK

Interteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde 5 Nisan 2018’de saat 11.00’da açılış töreni gerçekleştirilecek olan fuar ücretsiz olacak. İş aramak, iş başvurusunda bulunmak ve staj başvuru yapmak isteyen herkesi bünyesinde ağırlayacak. Fuar etkinliği 3 gün sürecek, 7 Nisan 2018 saat 18.00’da son bulacak. Bu süre zarfında fuara katılanlar için çeşitli etkinlikler ve söyleşiler yapılacak. Fuar’da 195 stant açılacak, toplamda 160’dan fazla kurum ve kuruluş katılım sağlayacak. Ziyaretçiler sabah 09.30 ila 18.00’a arasında fuara gelebilecek.

 

MEZUNİYET SONRASI İSTİHDAM

İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz fuara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu fuarla, İşverenlerin işgücü ihtiyaçları, iş arayanların ise iş ihtiyaçları karşılanabilecek, ayrıca üniversite öğrencilerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarılacak, çalışma hayatına hazırlanmaları sağlanabilecek, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi edinebilecekleri bir ortam hazırlanarak, onlara rehberlik edilecek, staj, gönüllü çalışma, kısa süreli çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirme yapılabilecektir”

 

VERİMLİ NİTELİKLİ İŞGÜCÜ KAYNAĞI

“Üniversite öğrencilerinin yanı sıra Ülkemizdeki üniversite mezunlarının ve mesleki eğitim almış nitelikli işgücünün de fuara katılımıyla endüstri kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün karşılanması da hedeflenmektedir. Yine bu fuar ile firmaların ve İnsan Kaynakları yöneticilerin kaynaşması sağlayarak, firmalar arası işbirliğine katkı sağlanması, bölgemizdeki kuruluşların kısa ve orta vadede verimli nitelikli işgücü kaynağı ihtiyaçlarının karşılanması ve planlamasına yardımcı olarak üniversite ve sanayi işbirliğinin gelişmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

 

FUAR PROGRAMI

5 Nisan 2018 – Perşembe
11:00 – Açılış Programı
14:00 – 15:00 – Ersin Balyıldız Nuh Çimento Grubu İnsan Kaynakları Yöneticisi
6 Nisan 2018 – Cuma
09.30: Fuar Alanının Açılışı
14.30 – 15.30: Tuba Karagöz Sever İKODAK Profesyonel Koç – İnsan Kaynakları Danışmanı
16.00 – 17.00: Murat Özen – Kocaeli ve Bolu Eğitim Merkezleri MüdürüElginkan Vakfı – Ahmet Elginkan Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi

 

7 Nisan 2018 – Cumartesi
09.30 – Fuar Alanının Açılışı
13.00 – 14.00 – İlkay Şeremet

 

 

 

 

Print

Untitled-2

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

41 − = 33