KOCAELİ’DE FETÖ’NUN MAHREM YAPILANMASINA OPERASYON

Aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 25 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) “mahrem askeri yapılanmasına” yönelik soruşturma kapsamında 25’i muvazzaf 49 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirilmiş FETÖ mensuplarının deşifre edilmesi çalışmaları doğrultusunda, kentteki bazı büfe telefonlarından ardışık ve periyodik arandıkları belirlenen 25’i muvazzaf yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay ve uzman çavuş olmak üzere 49 zanlı hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkarıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekiplerinin koordinesinde 25 ilde önceden belirlenen adreslere yönelik eş zamanlı  operasyon başlatıldı. Zanlılardan 32’sini gözaltına alan ekipler, diğer şüphelilerin de yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

BÜFELERDEN DÜZENLİ OLARAK

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içine yerleştirilmiş FETÖ üyelerininin ortaya çıkarılması kapsamında, kentteki bazı büfelerden ardışık ve düzenli olarak arandıkalrı tespit edilen yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay ve çavuş olmak üzere toplam 49 şüpheli hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı çıkartıldı.

25 İLDE

Operasyonun Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Şırnak, İzmir, İstanbul, Konya, Ankara, Tunceli, Samsun, Muş, Balıkesir, Yalova, Malatya, Zonguldak, Bolu, Aydın, Mardin, Hatay, Mersin, Kastamonu, Elazığ, Burdur, Sakarya ve Gaziantep’te yürütüldüğü öğrenildi.

Operasyon kapsamında Kocaeli’den kaç kişinin gözaltına alındığı ve kimlikleri ile ilgili bir açıklama yapılmadı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

62 − 60 =