Kocaeli’de aile hekimleri iş bıraktı

Kocaeli’de aile hekimleri iş bıraktı

Kocaeli Aile Hekimleri Derneği, İzmir’de aile sağlığı merkezinde meydana gelen şiddet olayına tepki amacıyla bugün iş bıraktı.

Özgür Kocaeli’nin haberine göre, İzmir Bornova Yunus Emre Aile Sağlık Merkezi’nde 29 Mart’ta, doktor Nuri Ersoy Yoğurtçuoğlu, hasta kocası için ilaç yazdırmak isteyen B.K. adlı kadının bu teklifini kabul etmemişti. Bir süre sonra sağlık merkezine gelen B.K’nin kocası M.Y. ve yanındakiler, Yoğurtçuoğlu ve kavgayı ayırmak isteyen öğretmen Ali Türk’ü darbetmiş, olay sonrası 4 şüpheli gözaltına alınmıştı. 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tüm Türkiye genelinde bugün için iş bırakma kararı aldı. Kocaeli Aile Hekimleri Derneği de ‘Şiddet varsa biz yokuz’ diyerek bugün iş bıraktı. Bu nedenle il genelinde bütün aile sağlığı merkezleri kapalı olacak. Aile sağlığı merkezlerinin kapılarına ‘Şiddet nedeni ile kapalıyız. Şiddet varsa biz yokuz. 3 Nisan’da hizmet vermiyoruz’ yazılı afiş asıldı. İş bırakan aile hekimleriyle ilgili işlem yapılmayacağı öğrenildi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

15 − = 10