KOCAELİ FABRİKALARINDA KORONAVİRÜS ALARMI!

Vaka sayılarının artması ile birlikte Türkiye’nin önemli sektörlerinin üretim yaptığı fabrikalar alarm vermeye başladı.

Lastik fabrikalarında vaka sayısı öğrenilemezken, metal sektöründe 100’e yakın pozitif vaka bulunuyor. Gübretaş ve Kordsa’da da pozitif vakalar var. Sendika yetkilileri, sendikasız olan iş yerlerinde durumun daha ciddi olduğunu belirtiyor

LASTİK FABRİKALARINA SIÇRADI

Lastik fabrikalarında Goodyear, Özka, Kolsan, Pirelli ve Brisa’da vakalar görülmeye başlandı. Lastik-İş sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda sendikanın öncülüğünde alınan tedbirler nedeniyle temaslı işçiler hemen tespit edilip evlerinde karantinaya alındı. Fabrikalarda cep telefonu aplikasyonundan, kamera sistemine kadar çok sıkı önlemlerin alındığı ve pozitif vakanın nerede oturduğu, kiminle temas ettiği hemen tespit edilmesi nedeniyle üretimde aksamaların olmadığı belirtildi. Ancak vaka sayıları hakkında bilgi verilmedi.

GÜBRETAŞ’TA 9 VAKA

Teksif’in örgütlü olduğu Kordsa’da ise bir pozitif vakanın olduğu ve vakanın bulunduğu bölümde temaslı işçilerin de karantinaya alındığı öğrenildi. Fabrikada yeni vakaların olmaması için önlemlerin arttırıldığı belirtildi. Petrol-İş Sendikasının örgütlü olduğu Gübretaş fabrikasında 9 pozitif vakanın 4’ü iyileşerek iş başı yaptı. 5 vakanın sağlık durumunun iyi olduğu ve karantina süreçlerinin dolmasının ardından fabrikaya dönecek.

DURUMLAR PEK İYİ DEĞİL

Türk Metal sendikasının örgütlü olduğu fabrikalarda pozitif vaka sayılarında ciddi artış var. Tüm önlemlerin alınmasına rağmen vaka sayısının artmasının yaz aylarında önlemlerin gevşetilmesine bağlayan sendika, tüm pozitif vakaların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Türk Metal Kocaeli, ve şubelerinde yaklaşık 70 pozitif vaka olduğu belirtildi. Türkiye’nin otomotiv devi olan Ford fabrikasında 4 pozitif vaka bulunmakta.

 

 

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1