KOCAELİ EYT SYD DERNEĞİ KAPANDI!NEDEN?

Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kapandı. Derneğin Başkanı Hakan Çağlayan Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, derneğin kapanma sürecini şu sözlerle açıkladı.

=Kamuoyuna Duyurulur=

Uzun yıllar devam eden Eyt mücadelemize 2019 yılında “Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği” adı altında resmi bir dernek olarak devam etme kararı aldık.

Başlangıçta Eyt’nin ne olduğunu bilmeyen bir çok insana gerek yüz yüze, gerekse salon toplantıları ve Sosyal medya üzerinden anlatmaya çalıştık.

Türkiye Genelinde Gönül Boran Özüpak Başkanlığında bir çok İl de örgütlenerek tüm Ülke’de bir Eyt farkındalığı yaratmış olduk.

8 Eylül 1999 öncesi tüm haklarımızı alma adına çıktığımız bu yolda bunun hiç de kolay olamayacağını çok iyi biliyorduk. Eyt’ye karşı çıkarak tüm kapıları kapatan “seçimi kaybetsemde yokum” diyen. Türemişler, çift dikiş yapacaklar gibi sözlerle bize karşı olan iktidara rağmen mücadelemizden asla vazgeçmedik.

Sadece emekli olmanın yetmeyeceğini aylık bağlanma oranlarının düzeltilmesi, staj çıraklık ve intibak gibi sorunların da giderilmesi gerektiğini yıllarca haykırdık.

Seçim öncesi alınan ani bir kararla Eyt’nin çıkarılacağı müjdesi verilmesi sevinçle karşılanırken bu seferde bir milyona yakın insanın 5000 gün primine takıldığına şahit olduk. Bir mağduriyet tam anlamıyla giderilmemişken, yanına bir mağduriyet daha eklenmiş oldu.

Çiçeği burnunda emekli arkadaşlarımızın bugün 7500 tl ye mahkum edildikleri gerçeğiyle karşı karşıya kalınca ne demek istediğimizi şimdi çok daha iyi anladıklarını düşünüyorum. Ben emekli oldum diyerek kolay yolu seçip kenara çekilmek yerine bizi şu an en çok zorlayan emekli aylıklarının iyileştirilmesi adına desteklerinin devam etmesini arzuluyoruz.

Ülkemiz de yeni emekli olan Eyt’lilerle birlikte 16 Milyona yakın emekli olduğu gerçeği varken ve ekonomik şartlar bu kadar zorken. Bu büyük gücü emekli dayanışması adı altında kullanmanın artık zamanı gelmiştir.

Bazı mücbir sebeplerden dolayı Kocaeli Eyt derneğimizin fesih kararını alma zorunluluğu doğmuştur. Bu kararı almak yönetim kurulumuzca hiç kolay olmamıştır şartlar bizi buna mecbur bırakmıştır.

Ancak tüm Kocaelili hemşehrilerimiz şunu çok iyi bilmelidir ki mücadelemiz ilk yıllarda olduğu gibi yine aynı inaçla her platformdan devam edecektir.

Saygılarımla…

Hakan Çağlayan

Kocaeli Eyt Başkanı

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 8