KIZILAY’A, KURBAN VEKALETİNİZLE TÜM YIL BAYRAM OLACAK

 

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış ve yönetimi, geçtiğimiz gün gazetemize ziyarette bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette Başkan Barış, “Kızılay, halkı ile çalışan bir kurumdur” dedi

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış ve yönetimi, gazetemize ziyarette bulundu. Ziyarette Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Başkan Barış, ziyarette yapmış olduğu açıklamada “Kızılay Gölcük Şubesi Yönetim Kurulu olarak 24 Şubat 2019 tarihinde yapılan olağan kongrede seçilerek göreve başlamış bulunmaktayız. İlk iş olarak kısa vadede şubemizin fiziki durumunu düzeltmek için çalışmalara başladık. Şubemizin ısınma sistemi doğalgaza dönüştürüldü. Şubemize kurumsal bir cep telefonu hattı tanımlandı. Aracımızın bakım ve onarımları yaptırılarak trafiğe hazır hale getirildi. Kızılay Gençlik Kolları oluşturularak her türlü etkinliklerde görev almaları sağlandı. Ramazan ayında 269 ihtiyaç sahibi aileye erzak ve kavurma, kıyma, konserve dağıtımı yapıldı. İhtiyaç sahibi 80 aileye 300 TL zekât yardımı yapıldı” dedi.

HALK’TAN ALDIĞIMIZ YARDIMI, HALKIMIZA AKTARIYORUZ

Sözlerine devam eden Başkan Barış, “Gölcük Belediyesi Bahar Şenlikleri kapsamında stand açarak çocukları mutlu etmek amacıyla palyaçolar eşliğinde yüz boyamaları yaptık ve balon dağıttık. Standımızda 2 gün boyunca lokma dağıtımı yapıldı. Dünya Yetimler Günü münasebetiyle Gölcük Belediyesi işbirliği ile iftar programı düzenlendi. Kocaeli Kan Merkezi ile çeşitli kan bağış kampanyaları yapıldı. İlçemizde Anıtpark, Necati Çelik Devlet Hastanesi ve Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda gezici kan alım aracıyla kan alımlarına, Kızılay Gölcük Şubesi gönüllüleri ile katkıda bulunduk.

Kızılay Genel Merkezi Kongresi’ne ve şube kapasite geliştirme eğitimine katılım sağladık. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü anma etkinlikleri kapsamında stand açarak 2 bin kişilik helva, kek ve mineralli su ikramında bulunduk. Kızılay Gölcük Şubesi olarak ilimizde bedelli askerlik yapan erlere ilkyardım eğitimi verilmeye devam ediliyor. Hayır işlerini yaygınlaştırmak gerekiyor. Basının da bu konuda desteklerini bekliyoruz. Kızılay, devletin bir kurumu. Kontrolü yapılıyor ve hesap veriliyor. Neyin nereye gittiği kaydediliyor. Halktan aldığımız yardımı halkımıza aktarıyoruz” dedi.

 KURBAN VEKALETİ KAMPANYASINI BAŞLATTIK

Başkan Barış, sözlerinin sonunda “Kurban vekaleti kampanyasını başlattık. Hedefimiz, Kızılay Gölcük Şubesi olarak en üst seviyeye çıkmaktır. Kampanyamıza Gölcük Kaymakamımız Mustafa Irmak ve Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’i ziyaret ederek başlayacağız.  Şöyle diyoruz; Kurban vekaletinizi Kızılay’a erin, usulüne ugun olarak kesilen kurbanınız yıl boyu sofralara bereket olsun.

17 Ağustos yaklaşıyor. Aile Konak Hastanesi ile görüştük. Bir birliktelik yaparak halkımıza ikramlarda bulunacağız. Eskiden Kızılay sünnet etkinliği yapar, konser verirdi. Bizlerin geride durması, bu tip kurumları köhneleştirmiş. Bizim bu anlamda daha fazla çalışmamız, daha fazla tanıtım yapmamız lazım.

KIZILAY BAHÇESİ PLANLIYORUZ

Orta vadede, başka yerlerde gördüğüm Kızılay bahçesi yapmayı planlıyoruz. Mal Müdürlüğü ile görüşüyoruz. Belli oranda bir yer bulursak yapmayı planlıyoruz. Orada halkımız, ürünleri ücretini vererek kendileri alacak. Böylelikle de iki aileye de istihdam yaratmaya çalışacağız. Halkımız bizim bahçemize gelerek alacağı ürünü kendisi toplasın ve ürünün nasıl yetiştiğini görsün istiyoruz. 20 haneyi tespit ederek kendimiz bakım yapmak amacındayız. Sıcak yemek teslim edebilirsek bizden mutlusu olmaz. Kızılay kreşi yapmak istiyoruz. Sosyal bir proje oluşturarak istihdam da yapıp Kızılay’a katkı yapmış olacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde bir doğa yürüyüşü yapacağız. Daha sonra sağlık müdürlükleri ile birlikte Gölcük olarak yapmaya çalışacağız. Eğitim dönemi içerisinde öğrencilere sosyal projeler üzerine seminerler vermeye gayret edeceğiz” dedi.

TEŞEKKÜR EDERİM

Türk Kızılayı Gölcük Şubesi Başkanı Orhan Barış, Gölcük’te yapmak istediğimiz ve çabaladığımız projelerimizde bizlere desteğini esirgemeyen Gölcük Belediye Başkanımız Av. Yıldırım Sezer’e verdiği tüm destekleri adına teşekkür ediyorum. Ve yine bizi yalnız bırakmayan Gölcük Esnafımıza verdiği desteklerinden dolayı teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

48 + = 49