KISITLAMALAR YENİDEN GELECEK Mİ?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’nin Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. 1Eylül’de açıklanan son 24 saatlik verilere göre; 23 bin 946 yeni vaka tespit edildi. Vefat sayısı ise 290 olarak kayıtlara geçti. Tedavisi tamamlanan 15 bin 164 hasta taburcu olurken bugün 302 bin 869 test yapıldı. Salgında vakalar ve vefat sayıları artınca haklı olarak yasaklar geri mi gelecek, soruları en çok yanıt arayan soru oldu.

Geçtiğimiz günlerde Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kısıtlama şu an için gündemde yok açıklaması yapılmıştı.

“Kısıtlama uygulanan dönemler salgının sosyal hayatımızı en çok etkilediği, insani ihtiyaçların bile özel planlamalar gerektirdiği günlerdi. Kısıtlama günlerine geri dönmeyi hiçbirimiz hiçbir surette tekrar yaşamak istemeyiz. Buna mecbur kalacağımız bir seyir şu an için yok.

Ama olmayacağı anlamına gelmez.

Bağışıklık sağlanmadan yapacağımız her tedbirsizlik bizi bu istemediğimiz sınıra yaklaştırır. Bu kısır döngüden kurtulmanın tek yolu aşı ile bağışıklık elde edene kadar tedbirlere uymaktır.”

Ancak yeni yasakların vaka sayısıyla bağlantılı olması artan vaka sonrası kısıtlama kararlarının alınabileceği belirtiliyor şuan için.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

25 − = 15