Kılıç: Emekli maaşı en düşük 2.500 TL olmalı

TÜED Gölcük Şube Başkanı Al Osman Kılıç, pandemi döneminde artan hayat pahalılığı emekliler oldukça zor durumda bıraktığını ifade ederek, emeklilerin ocak ayında alacakları zamdan çok ümitli olduklarını söyledi.

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç, Ocak ayında emeklilerin alacakları maaş zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, ocak ayında emeklilerin alacağı ilk 6 ay zam oranının emeklileri mutlu edecek bir oranda olmasını beklediklerini ifade etti.

5 AYIN ENFLASYON ORANI 6.84

Başkan Kılıç yaptığı açıklamada, “ Şu anda 5 ayın enflasyon oranı 6. 84 olarak açıklandı. Buna göre 3 Ocak’ta açıklanacak olan enflasyon oranı ile bizim maaş zamlarımız belli olacak. Tabi bizim her zaman dediğimiz gibi yüzde değil seyyanen zam istiyoruz. Çünkü yüzde oranla yapılan zam ile emekli maaşları arasındaki makas her sene daha da fazla açılıyor. Hayat pahalılığından dolayı düşük olan maaşların yükseltilmesini istiyoruz. En düşük emekli maaşının 2. 500 olması için genel merkezimizin çalışmaları devam ediyor” dedi.

1.500 LİRA MAAŞ ALAN EMEKLİLER VAR

Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Pandemi döneminde en düşük emekli maaşı 1.500 lira olmuştu. Fakat bu emeklilerimiz Temmuz zammından muaf olmuşlardı. Hükümetimizin almış olduğu karar ile maaşları 1.500 liraya yükseltilen emeklilerimiz de Ocak ayında yapılacak olan zam oranından yaralanacakları açıklandı. Temmuz ayında zam oranından yararlanamayan emeklilerimiz Ocak ayında zam oranından yararlanacakları için oldukça mutlular. Tabi bu durum bizleri mutlu etti” dedi.

“PANDEMİDE DERNEĞİMİZ BELİRLİ SAATLERDE AÇIK”

Başkan Kılıç, dernekleri olarak belirli saatlerde ve sadece işi olan emeklilerin sıkıntıları gidermek için açtıklarını belirterek, “ Covid- 19 pandemisi nedeniyle derneğimiz sabah 9’ da açılıyor ve öğleden sonra en geç 14.00’te kapatıyoruz. Lokal kısmımızda oturmak zaten yasak. Sadece dernekte işi olan emeklilerimizin işini hallediyoruz. Bunun dışında derneğimizde ziyaret ve oturmak yasak, gelen emeklilerden HES kodlarını soruyoruz. İnşallah ülke olarak bu zor zamanları atlatacağız ve derneğimiz eski hareketli günlere geri görecek” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 1 = 1