Kent konseyinde Şentürk tekrar başkan

Gölcük Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurul’u, Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Yeni yürütme kurulu belirlenirken, başkanlığa da tekrar oy birliğiyle Dr.Metin Şentürk seçildi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise yaptığı konuşmada, “Büyük heyecan duyduğumuz projeler var” dedi ve Gölcük Şehir Müzesiyle ilgili bilgi verdi.

Gölcük Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Genel kurula; Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer,  Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve yönetimi, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Adnan Uyar, Genel Sekreteri Gürtekin Görüm, Gölcük Kent Konseyi eski Başkanı Sedat Yücel, Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, ilçemizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, Gölcük Kültür Dernekleri Platformu Başkanı Bülent Denlikol ve yönetimi ile çok sayıda davetli katılım gösterdi. Genel kurul, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı. Gölcük Kent Konseyi 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ilk olarak divan kurulu seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı’na Mustafa Cintaş, katip üyeliğe Ayşe Dışpınar ve İsmet Ormancıoğlu seçildi.

“HEDEF GELECEK NESİLLERE DAHA İYİ BİR GÖLCÜK BIRAKMAK”

Divanın oluşturulmasından sonra Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kent Konseyinin projeleriyle ilgili bir konuşma yaptı ve şunları söyledi: “Gölcük Kent Konseyi, ilçemizdeki eksikliklerin tespiti, çözüm önerileri için çalışmalar yapılması, bunun yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklere de katkıda bulunmak, kentin ekonomisini kalkındırmak için çalışmalar yapmanın yanı sıra kent vizyonunun oluşturulmasında da önemli bir misyonu bulunan demokratik bir oluşumdur. Kent konseylerinin bünyesinde merkezi yönetimin bürokratları, yine belediyemizin görevlendirdiği yetkililer, siyasi parti temsilcileri, derneklerimiz, muhtarlarımız, sendikalarımız, odalarımız gibi kentin dinamiklerini yansıtan birçok unsur bulunuyor. Gölcük’te ilk kez 2007 yılında kent konseyi kuruldu. O günden bu yana hizmet çıtasını oldukça yüksek seviyelere çıkarttı. Bunda en büyük faktör, Yerel Gündem 21’in altyapısının bulunmasıydı. Gerek başkanlık gerek yürütme kurul üyeliği, meclislerimiz ve çalışma gruplarımızla katkı veren tüm Gölcüklü hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Fedakar arkadaşlarla çalışarak bugünlere gelindi. Kent konseylerinin başarılı olmasında belediyenin desteği oldukça önemli. Biz kendimizi çok şanslı hissettik çünkü belediyemiz bizlere büyük destek veriyor. Gelecek nesillere daha iyi bir Gölcük bırakmak için çalışmalar yapıyoruz. Kocaeli Üniversitesi ve Gölcük Belediyemiz ile birlikte Vizyon 2023 Projesi kapsamında önemli projelere imza atacağız” dedi.

“BÜYÜK HEYECAN DUYDUĞUMUZ PROJELER VAR”

Başkan Şentürk’ün ardından sözü geçmişte kendisi de kent konseyinde aktif görev alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer şunları söyledi: “Gölcük Kent Konseyi benim açımdan önemli çünkü yakın zamana kadar üyesiydim. Yapılan faaliyetler, kent konseyinin işlevi ve yerine getirdiği görevler konusunda bilgi sahibiyim. Faaliyetlerinde bugüne kadar içerisinde oldum. Kocaeli Kent Konseyi’nde de iki dönem  üye olarak içinde bulundum. Bundan birkaç gün önce Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi işbirliğiyle yürütülen Vizyon 2023 Projemiz var. Bu projeyle alakalı olarak 2019 için imza töreni yapıldı. Bu 10 proje şuandan itibaren sadece Gölcük’ün projesi değil Kocaeli Üniversitesi’nin de ortak yürütülen proje haline geldi. Akademik bir bakış açısının işin içerisine girmesinin biz Gölcük açısından çok katkı sağlayacağını düşünüyoruz. İleriye dönük olarak büyük heyecan duyduğumuz bazı projelerde Vizyon 2023 projesi kapsamına girmesi nedeniyle ayrı bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Beraber görev yaptığımız arkadaşlar biliyorlar. Bir Gölcük Şehir Müzesi hayalimiz var. Bununla alakalı olarak aslında somut adımlar attık. Oluşacak müzenin galerilerinde yer alacak kent konseyi bünyesinde bitirdiğimiz çalışmalar var. Bunlara ilave olarak üniversite bünyesinde oluşturulan komisyonla da aslında çalışmaya başladık. Toplantılarımızı da yaptık. Evvela fiziki olarak binaya kavuştuktan sonra müzenin içeriğinin oluşturulması burada gördüğünüz arkadaşlarla kısa sürede gerçekleştirilecek. Kent konseyinin kuruluşundan bu güne kadar emek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Yeni seçilecek olan başkan ve yönetime şimdiden başarılar diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

“ÜZERİME DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM”

Başkan Sezer’in ardından sözü Gölcük Kaymakamı Mustafa Irmak aldı şunları söyledi: “Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Kaymakamlık olarak tüm kamu kurumları olarak, Kent Konseyimizle birlikte, sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte, tüm vatandaşlarımızla birlikte bir uyum içerisinde çalışacağımızı belirtmek istiyorum. Önceki yıl çalışmalarına baktım. Gerçekten çok başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiş. Bundan sonra da hep birlikte bu çalışmaların üzerine güzel işler koyacağımıza inanıyorum. Bende sizler gibi Gölcük’te yaşayan bir bireyim. Sizler gibi kent konseyinin her çalışmasında yer almak, destek vermek isterim. Bu konuda üzerime düşen ne varsa yerine getiririm. Başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

YÜRÜTME KURULUNDA ŞU İSİMLER YER ALDI

Kaymakam Irmak’ın konuşmasının ardından Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Kaymakam Altıntaş destek ve katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’e plaket takdiminde bulundu. Ayrıca mevcut yürütme kurulunda yer alan tüm isimlere plaketleri verildi. Plaket sunumunun ardından sıra Gölcük Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerini seçimine geldi. Yürütme kuruluna Fikret Ormancıoğlu, Lütfü Yılmaz, Doç.Dr.Nilgün Şener, Ercan Gülsuyu, Bilge Saral, Necmi Kocaman, Turhan Yıldız, İsmail İkiz, Bekir Tülü, Zekeriya Tiryaki, Hakan Bıçakçı ve Fahrettin Büyükoğlu  oy birliği ile seçildi.

OY BİRLİĞİYLE TEKRAR BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Yürütme kurulunun seçilmesinin ardından Kent Konseyi Başkanı’nın seçimi yapıldı. Burada da oy birliği ile mevcut Başkan Dr. Metin Şentürk, başkanlığa yeniden seçildi. Başkan Şentürk, yapmış olduğu konuşmasında “Yürütme kurulumuza gösterdiğiniz teveccühten dolayı teşekkür ederim. Yeni dönemde de inşallah daha güzel çalışmalara imza atmak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Bu genel kurulun ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 23 = 24