KAYMAKAM UYGULAMADA CEZA YAZDIRDI

Türkiye genelinde uygulamaya başlayan, “Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması” uygulaması Gölcük’te çeşitli bölgelerde yapıldı

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu madde 74’te 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle ‘’sürücüler, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhaları ile belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzer bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar’’ ibaresi eklenmiştir. Bu değişikliğe istinaden yapılan uygulama Gölcük’te protokolün katılımıyla gerçekleştirildi.

“Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması” uygulamasına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir, İlçe Jandarma Komutanı Burcak Kırça Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Polis ekipleri ve jandarma ekipleri katıldılar.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Türkiye Genelinde bugün yapılan , “Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin Oluşturulması” uygulamasında Okul önleri ve Köylerde belli bölgelerde yapılıyor, özellikle bu uygulama halkımız can ve mal güvenliği konusunda bir çalışmadır, bu uygulamada vatandaşlarımız ve araç sürücülerimizin yayalara daha dikkatli olmalarını istiyoruz bugünde bu uygulamada araç sürücülerine ve vatandaşlarımıza gerekli broşür vererek bilgilenmelerini sağlayacağız” dedi.

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş daha sonra Gölcük Kız Meslek lisesi önünde yapılan uygulamada Trafik yeleğini giyerek araç sürücülerine broşür verdi yayalara öncülüğü konusunda bilgi verdi, Kaymakam Altıntaş bir aracın yaya geçidinde trafik kuralına uymayan araç sürücüsüne ceza yazdırdı. HABER: Soner GÜLEZER

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

+ 5 = 8