KAYMAKAM ALTINTAŞ´DAN GAZETEMİZE VEDA ZİYARETİ

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, gazetemize veda ziyaretinde bulundu. Altıntaş, gazetemize yaptığı ziyarette “Görev süremiz, sizlerin de desteğiyle iyi gitti, sıkıntısız sürdü. Emekleriniz ve çalışmalarınız için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Son görev yeri olan Gölcük´ten ayrılacak olan Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş gazetemize ziyarette bulundu.  15 Mart´ta görev süresi bitecek olan ve Gölcük´ten ayrılacak olan Kaymakam Altıntaş, ziyareti esnasında “Görev yaptığım süre içerisinde iyi bir çalışma sergilediniz. Emekleriniz için teşekkür ediyorum. Gerçekten mali basın olmak zor iş. Mali basın olup yaşamak ve çevreyi dengede tutmak zor iş. Fakat sizler, Gölcük basını olarak bunu gerçekleştirdiniz. Biz de elimizden geldiğince gücümüz yettiğince sizlere sağlıklı bilgiler vermeye gayret ettik. En azından zorlaştıran değil kolaylaştıran olmaya gayret ettik. Bundan hiçbir zarar görmedik. Ciddi bir sıkıntımız olmadı. Zaten Gölcük´te olmadı.”dedi.

“YEREL BASIN OLARAK KAMU HİZMETİ YAPIYORSUNUZ”

Yerel basın ile ilgili konuşan Altıntaş “Görev süremiz, sizlerin de desteğiyle iyi gitti, sıkıntısız sürdü. Emekleriniz ve çalışmalarınız için tekrar teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da bölgeye, basına doğru dürüst güzel haber verme hususundaki gayretiniz ve çabalarınız devam eder. Yerel basın dediğimiz zorluğa rağmen devam edersiniz. Çünkü ihtiyaç var. Siz aynı zamanda bizim göremediğimizi görüyorsunuz. Vatandaşın söyleyemediğini söylüyorsunuz. Biz de sizlerden aldığımız bilgileri belki bire bir değerlendiriyoruz. Her gün gazeteler değerlendiriliriyoruz. Bir şeyler var mı sorulur edilir ve bunun sonuçlandırılmasına bir çaba gösterilir. Olumlu olarak ya da görülen aksaklıklığın giderilmesine yönelik çabalar gösteriyoruz. Siz yerel basın olarak ayrıca kamu hizmeti de yapıyorsunuz. Vatandaşın adına vatandaşın avukatlığını da yapıyorsunuz. Çünkü eksiklikleri görüyorsunuz. Eksiklerin giderilmesini istiyorsunuz. Kamu oyuna lanse ediyorsunuz. Tüm bu faaliyetler bölgemizde sizler sayesinde iyi bir şekilde yerine getirildi.” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ KUCAKLAMA ARZUSUNDA OLDUK”

Kaymakam Altıntaş, “Biz de burada görev yaptığımız süreçte mümkün olduğu kadar devletimizin onuruna, devletimizin kurallarına uygun davranmaya gayret ettik. Herkesi kucaklama arsuzunda olduk. Herhangi bir ayrım gözetmedik. Devletin mübarek kapısının herkese açık olduğunu belirtmenin azminde olduk ve onun amacıyla hareket etmeye gayret ettik. Kendi yönünde birleştirici, bütünleştirici bir politika izlemek durumundaydık ve onu izledik. O konuda kendimden memnunum. Gördüğüm kadarıyla kurumlarımız herhangi bir sıkıntı yaşatmadı. Tabi ki genel sıkıntılarımız, hastanenin yapımında yaşanan sıkıntılar, okullardaki sıkıntılarımız, hükümet konağının yapımındaki sıkıntılarımız, jandarma bölgesinin yapımındaki sıkıntılarımız var ama bunlar bizden kaynaklı sıkıntılar değil. Ülke genelinde olan şeyler. Bunlar bizim dışımızda gelişti ama onları da gene de takip edip  en az zararı vermek için uğraştık. Saraylı´daki okulun en kısa sürede biteceğini düşünüyordum ama olmadı. İnşallah yakın zamanda bitecek.”açıklamasında bulundu.

“GÖLCÜK´ÜN GÖNLÜMDE YERİ APAYRI”

Gölcük´ün kendisi için unutulmaz bir yer olduğunu söyleyen Kaymakam Altıntaş, “Gölcük´e beklemediğim bir anda geldim. Gölcük benim ve ailem için özel bir yer. Çünkü oğlum burada çalışıyordu. Çocuğum için de ailem için de benim için de sürpriz oldu. Unutulmayacak yerlerden birisi. Gölcük, özellikle sizlerin davranışları ve çalışmaları sayesinde unutulmaz oldu. tüm görev yaptığımız yerler bizim gönül bağımızın olduğu yerlerdir. Hepsinin ayrı bir değeri var. Nerede görev yaptıysak orası ile bir gönül bağımız var. Gölcük´ün de gönlümde yeri apayrı.” dedi.

“EĞİTİMDE BELLİ BİR İVME KAZANDIK”

Göreve geldiğindeki  isteklerini ve bunu başarmanın vermiş olduğu memnuniyeti “Gölcük´e geldiğimde amacımız eğitimdi. Daha düzenli olmasını istiyorduk. Eğitimi düzene koyduğunuz zaman birçok işi de çözmüş olursunuz. Eğitimde arkadaşların da katkısıyla belli bir ivme kazandık. Bunun sürdürülebilirliği devam ediyor. Eğitimdeki başarı devam ediyor. İnsanın kendisiyle barışık olması gerekiyor.  Bir de kurumlara müdahele etmeme gibi bir kararım vardı. Kurumların çalışmalarını kolaylaştıracağım. Kurumlara olur olmaz müdahele etmeyeceğim. İşin uzmanları arkadaşlara olur olmaz değil sıkıntı olursa müdahele edeceğim kararım vardı.  Onu da gerçekleştirdim. Kısıtlayıcı olmadım,  kolaylaştırıcı oldum.” sözleri ile ifade etti.

“HER ZAMAN TARAFSIZ BİR YÖNETİM UYGULADIK”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş son olarak “ Vatandaşın hizmetini yapmak için bahane bulunmalı. Sevmek için bahane bulunmalı, sevmemek için milyonlarca bahane var. Bunu yaparken kişiye ve devlete zarar vermeyecek. Çalışmalar devlete ve millete zarar vermeyecek. Menfaat sağlamayacak çalışmalar. Bu konuda bir kültür oluşturmaya çalıştık. Arkadaşlarla da belli bir düzeyde o kültür oluştu. Gölcük´te hem çevrenin hem de kamu görevlilerinin belli bir tecrübesinden, birikintilerinden de kaynaklanan bir şey var. Belediye de aynı şekilde. Birçok yerde sıkıntıdır belediye ile idarenin iç içe olması. Burada sağolsun arkadaşlar onu da kolaylaştırdı. Bu olayı da ben karşılıklı tecrübelerin etkisi olarak görüyorum. Arkadaşlar da yapıcı davrandı. Kendinle barışık olmanın da faktörü büyük. Her zaman tarafsız bir yönetim uyguladık. Herkesi kucaklamak zorundayız. Bize hep iktidarda olanların tarafında olma ve onların kılıcını sallama yararlı olur ve o istenir. Ben hiçbir zaman böyle birisi olmadım. Ben her zaman muhalefet olarak görev yaparım. Görev sürem boyunca kimseden taraf olmadım” diyerek konuşmasını sonlandırdı. HABER: Büşranur DURDU

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

− 2 = 3