KARTEPE’DE 6 BİN KİŞİLİK İFTAR  

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde düzenlenen Geleneksel Kent İftarı’na 6 bin kişi katıldı.

 Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kalınan “Geleneksel Kent İftarı” Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Kartepe Kent Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Yoğun yağmur yağışına rağmen tüm masaların dolduğu iftar programında konuşan Başkan Kocaman “Pandemi nedeniyle 2 yıl ara vermek zorunda kaldığımız geleneksel iftar programımızda yeniden bir aradayız” dedi.

YAĞIŞA RAĞMEN GENİŞ KATILIM

Prometeon Türkiye sponsorluğunda gerçekleşen geleneksel Kent İftarı’na Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Özkan Bakır, İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, İlçe Sağlık Müdürü Dr.Harun Arslan, Prometeon Türkiye yöneticileri Genel Müdür (CEO) Gökçe Şenocak, Fabrika Direktörü CTO Bahadır Özer, Kalite Direktörü Nail Güntut, Üretim Direktörü Murat Harputlu, Dijitalleşme Müdürü Mehmet Turan, STK başkanları, siyasi parti temsilcileri ve Kartepeli vatandaşlar katıldı.

ZOR BİR DÖNEMİN ARDINDAN BİR ARADAYIZ

İftar programında misafirlerine hitap eden Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Buradan o kadar güzel görünüyorsunuz ki. Cümleye hangi kelimeyle başlayacağımı seçemiyorum. Bu kadar zor bir dönemin üzerine bu kadar hastalığın Ramazan rahmeti, birlik ve beraberiyle geldi. Bugün burada olmak sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Zor bir dönemden geçtik, geçmeye devam ediyoruz. Son iki yılımızı pandemi ile mücadele ile geçirdik. Ramazan Ayı ve bayramını evlerimizden yaşadık. Bugün burada ki fotoğraf Kartepemizin birlik ve beraberliğini göstermektedir. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAĞLAR’DAN ÇAĞRI

Kartepe İlçe Kaymakamı Altuğ Çağlar ise “Belediye başkanı ve ekibini bu program için gönülden tebrik ediyorum. Pandemi sürecinde burada bulunan hemşehrilerimiz yakınlarını kaybettiler. Herkes aşılarını yaptırarak bu birlik ve beraberliğimizin daim olmasına katkı vermelidir. Programa katılan herkese hayırlı Ramazanlar diliyorum” açıklamasında bulundu.

Yapılan dua ile oruçlar açılırken, 1988 Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien Kur’an-ı Kerim Tilaveti sonrasında ilahiler ve sema gösterisi yapıldı. Kartepeli minikler için kurulan çocuk oyun gurubu, Osmanlı macunu, patlamış mısır, Hacivat-Karagöz gösterileri çocuklardan büyük beğeni topladı.

Abdurrahman Sadien – Kartepe Belediyesi Geleneksel Kent İftarı’nda 1988 Dünya Kur’an-ı Kerim Güzel okuma birincisi Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien Kur’an-ı Kerim Tilaveti okudu.

Hacivat-Karagöz – Kartepe Belediyesi Geleneksel Kent İftarı’nda çocuklar için Hacivat-Karagöz gösterisi büyük ilgi gördü.

Büyük- Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Geleneksel Kent İftarı’na gelen Kartepe’nin çınarları ile yakından ilgilendi.

Spor – Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kartepe Belediyespor’lu futbolcularla bir araya gelerek Ramazanı Şerif aylarını tebrik etti.

 

Yorumlar: 0

Mail adresiniz gösterilmeyecek. Zorunlu aranlar (*)

93 − 86 =